Nieuws

Twintig jaar Stamtoafel in café De Vereeniging

Het toenmalige stichtingsbestuur van Gemeenschapswerk/De Hellehond nam op 1 april 1998 de exploitatie van Annie en wijlen Appie Koop over van De Vereeniging, toen nog ‘de Huye’ geheten. Meteen de zaterdag daarna, op 5 april, werd de eerste Stamtoafel gehouden.

Grote taart

Afgelopen zaterdag werd stilgestaan bij dit jubileum. Leden van weleer waren uitgenodigd om de feestelijkheden luister bij te zetten. De mannen, jammer genoeg nog geen vrouwen, werden welkom geheten met feestelijk bord bij de ingang van het café. De plaatselijke bakker schonk een grote taart met daarop foto’s van de Stamtoafel. De huidige uitbater van zalencentrum/café De Vereeniging, Dennis Nijhuis, liet zich niet onbetuigd en serveerde heerlijke hapjes. Inwoners van De Lutte hebben een sterke (sociale) binding met het gebouw De Vereeniging . Nagenoeg alle verenigingen houden een of meerdere activiteiten/evenementen in dit bruisende gebouw, waarbij de vele feestjes als verjaardagen, bruiloften, jubilea,  etc, zorgen voor een sterke financiële basis.

Wisselende samenstelling

De Stamtoafel  wordt elke zaterdag bezet door een wisselende samenstelling van Luttenaren. Al 1040 zaterdagen wordt de ‘keek op de week’ gehouden over allerlei maatschappelijke onderwerpen. Politiek is ongewenst,  behoudens de verkiezingsuitslagen van de gemeentepolitiek. De Stamtoafel is elke zaterdag van ongeveer 17.00 tot ongeveer 19.00 uur en iedereen is welkom!

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.