Nieuws

Twents Blokje Om

Als vervolg op de presentatie Twents blokje om, die op dinsdagavond 11 december in de Kraesgenberg in Losser plaats vond, is in Beuningen in het streekrestaurant ’t Sterrebos op maandagavond 25 februari een tweede sessie gehouden. Er waren ruim 65 deelnemers uit de plaatsen Oldenzaal, Borne, Dinkelland, Tubbergen en Losser, die een relatie tot het toerisme hebben.

Doel

Het is de bedoeling dat het aantal wandelroutes dat Twente rijk is, gezamenlijk vermarkt worden onder de naam Twents blokje om, 300 kilometer wandelen. Met andere woorden wordt boven deze wandelroutes een eensluidend beeldmerk en logo gehangen, paraplu, om deze Twentse routes in Nederland aantrekkelijk te maken voor de wandelende toerist. Een lange afstandswandeling doet iets met de perceptie van tijd. Net zoals het verblijf in Twente dat kan doen. De wandelaars worden uitgenodigd om het in Twente wat rustiger aan te doen. Het er van te nemen. Een Twents blokje om. “Tied zat.” Om het maar eens op z’n Twents te zeggen.

Welkom en inleiding

Wethouder Harry Nijhuis verwelkomde het gezelschap. Brahma Ramsodit copywriter bij het reclamebureau Artica in Ootmarsum, zette aan de hand van een powerpointpresentatie uiteen wat de bedoeling is en wat de mogelijkheden zijn. Dit project wordt ondersteund met de kreet: “Welke weg je ook kiest, je komt altijd rijker terug.” Rifka Schepers, communicatiedeskundige was de avondvoorzitter en kondigde aan dat de aanwezigen in groepen uiteen zouden gaan om samen te brainstormen over het nog aantrekkelijker maken van de wandelroutes voor de toeristen.

Ideeën

Na de brainstormsessie werd centraal uit de doeken gedaan wat er aan ideeën naar voren is gekomen. Iedereen is van mening dat het concept zodanig moet zijn dat er een eenheid in presentatie. Dat is ook de bedoeling. Daarvoor kan het ontworpen logo ingezet worden. Er is een idee ontstaan om, naar voorbeeld op ’t Rutbeek, een escaperoom te ontwikkelen. Een leuk idee werd geopperd door de toeristen een digitale knapzak mee te geven. Iedereen is het er ook over eens dat men meer als ambassadeur moet optreden zodat ook andere ondernemers in het gebied meer geactiveerd worden. Men denkt aan het verstrekken van een “paspoort” waar stempels in verzameld kunnen worden die een prijsje opleveren. Voetcomfort Losser kwam met het idee om gratis veters mee te geven op de route, maar vooral ook deskundig advies over het wandelgedrag, de voetverzorging en het schoeisel. De Historisch Kring Losser bood aan om hi lights over historische plekken in beeld te brengen. Kortom een overkill aan ideeën en enthousiasme bij de deelnemers. Wordt vervolgd.

 

Routes zien


https://www.touristserver.nl/file/1728/Twents+Blokje+Om-Tramtrace+Hilligenpad+en+RO-1812-594x841.pdf

https://www.touristserver.nl/file/1729/Twents+Blokje+Om-Stuwwalroute-1812-594x841.pdf

https://www.touristserver.nl/file/1730/Twents+Blokje+Om-Smokkelroute-1902-594x841.pdf

https://www.touristserver.nl/file/1731/Twents+Blokje+Om-Essenroute-1812-594x841.pdf

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.