Nieuws

Twents blokje om

Dinsdagavond 11 december vond de presentatie Twents blokje om plaats in de Kraesgenberg in Losser. Ruim 50 ondernemers uit Oldenzaal, Borne en Losser en mensen die zich met het toerisme in Twente bezig houden hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. Wethouder Harry Nijhuis verwelkomde het gezelschap en gaf aan dat de mooiste portefeuille die hij onder zich had wel de vrijetijdseconomie was.

Paraplu

Het is de bedoeling dat de 7 wandelroutes in Twente, waarvan eentje nog in voorbereiding is, gezamenlijk vermarkt worden onder de naam Twents blokje om, 300 kilometer wandelen. Met andere woorden wordt boven deze wandelroutes een eensluidend beeldmerk en logo gehangen, paraplu, om deze Twentse routes in Nederland aantrekkelijk te maken voor de wandelende toerist. Een lange afstandswandeling doet iets met de perceptie van tijd. Net zoals het verblijf in Twente dat kan doen. De wandelaars worden uitgenodigd om het in Twente wat rustiger aan te doen. Het er van te nemen. Een Twents blokje om. “Tied zat.” Om het maar eens op z’n Twents te zeggen.

Powerpointpresentatie

Brahma Ramsodit copywriter bij het reclamebureau Artica in Ootmarsum, zet aan de hand van een powerpointpresentatie uiteen wat de bedoeling is en wat de mogelijkheden zijn. Door de samenwerking en de paraplu gedachte zijn de wandelroutes effectiever en goedkoper aan de man/vrouw te brengen. Hij geeft aan wat de mogelijkheden voor de horeca zijn om arrangementen samen te stellen. Hij geeft aan wat de mobiele meerwaarde voor de routes kunnen zijn. Er zullen folders komen die de wandelaar wegwijs maken in het mooie rustige Twente met als motto: “Neem een lagere versnelling.” De meeste aanwezigen raakten gemotiveerd en droegen zelf ideeën aan.

Bestaande routes

Cultuur rondje Oldenzaal (stadsrand route routenetwerken). Tramtracé (Noaberkracht). Hilligenpad (Landschap Overijssel). Beekdalen/Essen Route (Regio Twente). Grensstenen/Smokkelroute (Gemeente Losser). Stuwwalroute (Noaberkracht). Het is de bedoeling dat de routes in het voorjaar 2019 aan het publiek gepresenteerd worden in de vorm zoals hierboven is omschreven. Een 7e route is nog in bewerking. Het is een dynamisch project waar in de toekomst eventueel nog meerdere routes aan kunnen worden toegevoegd.

Subsidie

Quirine ter Haar werkzaam bij Twente Marketing en verantwoordelijk voor het op de kaart zetten van toeristisch Twente zette uiteen wat de mogelijkheden zijn voor het verkrijgen van subsidie voor dit project. PMPC (Subsidie Product Markt Partner Combinatie van Toerisme Overijssel biedt hiervoor goede mogelijkheden. Als goed voorbeeld haalde zij de subsidieverstrekking aan Rondje Regge aan. De investering hier was 47.000 euro. De bijdrage PMPC was 16.450 euro. Het heeft 52 aanvragen en 32 boekingen opgeleverd. De omzet van het 1e jaar was 29.000 euro. Als het op deze manier wordt voortgezet is men het 2e jaar ruimschoots uit de kosten.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.