Nieuws

Tweede Boerenmarkt in Overdinkel in het teken van het voorjaar

Woonzorgcentrum Tiekerhook in Overdinkel zet op woensdag 11 april a.s. van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren weer open voor de tweede editie van de Boerenmarkt. 

Een vervolg

Volgens initiatiefnemer en activiteitenbegeleider Erwin van de Woning van Tiekerhook stond het eigenlijk al tijdens de eerste Boerenmarkt in november van het afgelopen jaar vast dat het evenement een vervolg zou krijgen. “Er kwamen veel inwoners op de markt af en de reacties waren erg positief. Het was vooral ook leuk om te zien dat veel mensen van de gelegenheid gebruik maakten om eens gezellig bij te kletsen met een oude bekende op de Tiekerhook”, aldus Van der Woning. Hij is blij dat er wederom diverse middenstanders uit de regio willen meewerken om ook van de tweede editie een succes te maken.

Voorjaar

De tweede Boerenmarkt staat in het teken van het voorjaar. “En dan mogen de asperges van Spargel Arno uit Noord Deurningen natuurlijk niet ontbreken”, vertelt Van der Woning. “Daarnaast is Profarm van de partij met gerookte paling, staat Borghuis op de markt met kaas en noten en is er een stand van Worst en meer met verschillende soorten worsten.” Bezoekers die klaar zijn voor de grote voorjaarsschoonmaak doen er volgens de initiatiefnemer goed aan eens bij de kraam van Irmgard Hobbelink te kijken met schoonmaakspullen van Jemako. “Daarnaast zijn er eenjarige planten te koop van De Imenhof”, aldus Van der Woning, die aangeeft dat de Tiekerhook zelf natuurlijk zorgt voor koffie en cake en speciaal voor de gelegenheid ook weer aardappelpannenkoeken bakt.

Loterij, muziek en Revenge

Het duo Theo en Gerrit the Music geven de Boerenmarkt de hele dag een muzikaal sausje en de kids van twirling groep Revenge uit Overdinkel verzorgen in de middag een optreden. “Ten slotte is er nog een loterij waarbij de opbrengst samen met de verkoop van de aardappelpannenkoeken wordt gebruikt om leuke activiteiten te organiseren voor de bewoners van Tiekerhook”, legt Van der Woning uit.  

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.