Nieuws

Twee wereldkampioenen erbij

Zondag werd de marathon gereden. Pupillen, cadetten, vrouwen en mannen gingen de strijd aan op het mooie parcours door het buitengebied van de gemeente Losser.

Fiona Olthof 

Om half tien, klonk het startschot voor de vrouwen en jongeren. Ze reden 41, 2 kilometer in 8 ronden. Hermien Koers werd voor Nederland wereldkampioen, met goede tweede Fiona Olthof. De Tsjechische Katerina Sefcova mocht als derde op het podium.

 Adriaan  Ringoir

Voor de laatste wedstrijd van drie mooie dagen, was aan de heren marathon. Ze legden het parcours in 9 ronden af, zo werden 46, 35 kilometers in de warmte afgezien. Het werd voor Nederland een dag met een super oranje gevoel. Adriaan  Ringoir werd voor Nederland wereldkampioen, Machiel  Steenbergen werd tweede en Michal Kulka uit Tsjechië derde.

Versierde route

Afgelopen zaterdagmiddag habben de jongeren van LTO Noord Oost Twente onderafdeling Losser het buitengebied verfraaid voor de marathon afstand van het WK 2018. Het WK steppen 2018 was ook aan de jongeren van de LTO Noord Oost Twente onderafdeling Losser niet voorbij gegaan. In het kader hiervan wilden ze zich ook laten zien. Een aantal jongeren / bedrijfsopvolgers in de dagen ervoor bij elkaar gezeten en bedacht hoe ze de route zouden kunnen aankleden in het buitengebied. Na een 2 avonden voorbereiding en een middagje opzetten, mag volgens de jongeren het resultaat er zijn. 

Na de route verkend te hebben is er gekozen om een grote pop van grasbalen in een weiland van 1 van de leden te plaatsen aan de grensweg. En dit smaakt naar meer, dus als de gemeenten in Noord Oost Twente weer wat gaan organiseren dan kijken de bedrijfsopvolgers hoe ze er ook hun steentje aan bij kunnen dragen om dit soort evenementen nog aantrekkelijker te maken.

Nederlandse Autoped Federatie

De organisatie kan op een geslaagd wereldkampioenschap terug zien zo vertelt een vertegenwoordigers van de Nederlandse autoped federatie. Deze organisatie is de bond voor de steppers. Veel van de steppers zijn voorheen hardlopers. Vaak door blessures stappen zij over op het steppen. Bij het steppen worden de enkels en knieen zeker niet zo zwaar belast als met hardlopen. Voor veel meer mensen zou dit een leuke sport kunnen zijn. Het steppen is wel in opkomst, veel mensen schrikken af door de term autoped. Dit staat voor velen als een leuk speelgoed uit de jeugd. Dit is bij het steppen zeker niet het geval. Geavanceerde steppen zijn dit weekend te bewonderen. Frames gemaakt van carbon, dit kennen we ook uit de wielersport. Het is zeker de moeite waard om eens te gaan kijken op de site van de NAF. Klik hier voor meer informatie over wedstrijden en evenementen.

CML

Losser liet zich dit weekend van een zeer sportieve kant zien, niet alleen door het steppen. Ook beachvolleybal en strandhandbal lieten zich goed vertegenwoordigen. Deze activiteiten waren een leuke aanvulling in het programma. Dit was georganiseerd door de CML. Door Losser zo te laten zien kunnen er misschien nog meer van deze evenementen de weg naar onze gemeente vinden.







 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid