Nieuws

Twee vrienden 1 passie

Op 8 juli a.s. gaan de twee vrienden Laurens Munsterman en Richard Bosma weer door Europa met de Parkandparty run 2018. Het team heeft de naam K.W.W. en volgt een route door een deel van Europa.

Passie

Deze passie is vier jaar geleden begonnen. De twee vrienden wilden een keer de Carbagerun rijden maar deze zat erg snel vol, zodat de vrienden destijds geen startbewijs konden krijgen. ''Toen kwamen we de parkandparty run tegen en hebben ons daar voor ingeschreven'', aldus Richard.

Gepimpte auto's

De Parkandparty run is een tour met maximaal 200 auto's en rijdt meestal door vijf verschillende landen. De auto's waarin de deelnemers rijden mag maximaal een dagwaarde hebben van 1000 euro. Deze auto's worden helemaal gepimpt, zoals toeters sirenes en gekke dingen met felle kleuren. Alle auto's moeten wel APK gekeurd zijn.

Opdrachten

Onderweg moeten de deelnemers opdrachten uitvoeren waarmee ze punten kunnen verdienen. 's Nachts slapen de deelnemers meestal met zijn allen op een camping, race circuit, of kleine vliegvelden. De meeste routes zijn niet over de autobaan maar meestal via mooie bergpassen en wegen. 

Italië

Dit jaar vertrekken alle deelnemers vanuit camping Haulmé in Haulmé Frankrijk. Vanuit daar gaat de run richting de Zwitserse grens. De tweede dag een stukje Zwitserland en dan Italië. Dit jaar blijven de Parkandparty runners de rest van de run in Italië.

Op de hoogte blijven

Team K.W.W. kan gevolgd worden op de eigen Facebook pagina. Ook zal Richard de redactie op de hoogte houden via een blog die om de dag gepubliceerd wordt op Hallo Losser.

 

afbeelding van Niels Bouwhuis

Door: Niels Bouwhuis

Niels Bouwhuis is 28 jaar en woonachtig in Losser. Begeleider Losserhof, carnavallist, toneelspeuler.