Nieuws

Twee keer goud, drie keer brons

Afgelopen zaterdag werd er gejudoot op het Flevoland Open International Judo Tournament

In het eerste blok mocht er om 07.30 uur al worden gewogen door Sven Hobbelink, Finn Timmers en Sem ter Bekke. Sem had een pittige poule met zes judoka's, de eerste partij werd verloren met 2 waza-ari's. In de tweede partij werd er weer hard geknokt, Sem wist de partij in de laatste dertig seconden te beslissen met een houdgreep. Ook de derde partij wist hij te winnen met een houdgreep. De vierde partij werd ook beslist met houdgreep en de vijfde werd verloren in een houdgreep. Sem nam het brons mee naar huis!

Sven verloor de eerste partij en de tweede wedstrijd heeft hij gewonnen! De derde wedstrijd maakte hij geen kans! Wel laat Sven zien dat hij doorzettingsvermogen heeft en neemt de ervaring en het brons mee naar Losser! Finn wint zijn 1e wedstrijd hij wint op een Ippon door 2x een Waza-ari. De tweede partij wint hij op Ippon door houdgreep.de derde wint hij op aanvallender judo. De vierde wint hij op Ippon door houdgreep. Finn laat mooi judo zien, hij wint dus al zijn wedstrijden en wint goud!

In het tweede blok is het de beurt aan Jesse ter Bekke. Hij kwam uit in een poule met 33 judoka's. Hij was zijn eerste partij vrijgeloot. Zijn partijen verliest hij met ippon en kan naar twee wedstrijden naar huis. 

In het derde blok was het de beurt aan Luuk Mannebeek en Nils Huisman. Luuk was ingedeeld in een kleine poule. Hij wist al zijn partijen te winnen en kreeg daarom goud om zijn nek! Nils zijn poule was niet zo groot, maar ze waren aan elkaar gewaagd. De eerste partij was knokken en lang stond er geen score op het bord. Nils zette een worp in, maar deze werd overgenomen en leidde tot een wasa ari voor zijn tegenstander. Het lukte Nils niet om nog te scoren en hij verloor deze partij.

In de tweede partij liep Nils heel snel een bloedneus op door een ongelukkig contact met de hand van zijn tegenstander. Hij liet zich echter niet kennen en na de verzorging scoorde hij snel een wasa ari. Hij besliste de partij door een ippon te scoren. In de derde en laatste partij stond hij tegenover een aanvankelijk passieve tegenstander. Een ingezette worp van Nils werd echter overgenomen en leidde tot een wasa ari en met de aansluitende houdgreep werd de partij beslist. 
Nils nam trots het brons mee naar Losser.

In het laatste blok werd er gestreden om het eremetaal door Niek Veenendaal en Ritchell Konter. Niek heeft de eerste gewonnen met wazarri, de tweede verloren op houdgreep en de derde met een verwurging verloren. Hier hield het op voor Niek. 

Ritchell Konter heeft een 3e plek behaald tijdens het Flevoland Open in Dronten. Na een klein foutje in de openingswedstrijd werd Ritchell helaas doorverwezen naar de verliezersronde. Hier werden meerdere tegenstanders gegooid en won Ritchell al zijn resterende partijen waardoor hij plaats mocht nemen op het podium. Het was een mooie afsluiting van het seizoen! 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid