Nieuws

Try Out Electrocar Overdinkel

Woensdagmiddag 5 september is een groep doorgewinterde Overdinkelaren, een aantal chauffeurs van de electrocar, onder leiding van Hans Fij, dorpsraad Overdinkel, met de car op stap geweest. Er is een ongeveer twee uur durende route uitgezet die gaat langs mooie en interessante plekken in Overdinkel en haar buitengebied. Plekken zoals de Muziekkoepel, het Gerardus Majella Park, de Dubbeleweg, de invalsweg, de Oelermars, camperplaats Skop’nboer en het Vleesveebedrijf Ruhenberg van de familie Luijerink.

Smokkelverhalen

Onderweg werden smokkelverhalen verteld. En natuurlijk het verhaal van de Bisschop van Münster, Berend van Galen die in 1665 vanaf Duitsland Overdinkel introk met zijn leger om Losser te gaan veroveren. Van de Bisschop van Galen werd gezegd dat hij liever de kruitdampen rook dan wierrook.

Stop

Onderweg werd vaak stilgehouden om de verhalen te vertellen, zo ook bij de Oelermars. Hier werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om koffie/thee met cake te nuttigen. Als laatste werd het Vleesveebedrijf Ruhenberg aangedaan. Hier reed men met de car door de stallen.

Ervaring

Alle deelnemers vonden het een prachtige ervaring. Het is de bedoeling dat de car ook wordt ingezet voor het rondrijden van toeristen. Echter is men van mening dat de tocht ook zeer geschikt is voor de bewoners van de gemeente Losser. De electrocar wordt ook ingezet om bewoners van Overdinkel tegen een geringe vergoeding naar de donderdagmarkt in Losser te rijden.

Onthulling

Zondag 9 september wordt de electrocar na de smokkelfietstocht in Overdinkel omstreeks 16.00 uur onthuld bij ’t Trefhuus. De aanhanger die op de foto’s te zien is, is tijdelijk in gebruik. De aanhanger voor Overdinkel, aangepast in de kleuren van het trekkende voeruitg, is nog niet klaar. De electrocar kan ook in de winter gebruikt worden. Er is verwarming aan boord.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.