Nieuws

Toch einde Paasvuur Losser

De KPJ houdt op te bestaan, omdat de overgebleven leden een “te zware” kar moeten trekken. Er is absolute mankracht nodig om het Paasvuur te redden. De enthousiaste KPJ-leden willen er dan ook alles aan doen om het Paasvuur door te laten gaan.

Hoe teleurstellend was de respons op de oproep van de KPJ en Katholiek Losser om een nieuw stappenplan te realiseren voor het behoud van het Paasvuur. Veel bijval uit diverse geledingen, maar concrete afspraken konden niet gemaakt worden, omdat de opkomst op de infoavond in het Parochiehuis zwaar tegenviel.

Katholiek Losser heeft van pastoor Daggenvoorde de toezegging dat hij beschikbaar is voor het ontsteken van het vuur en de Maria Geboorte Kerk staat open om als startpunt te fungeren voor het vertrek van de lampionnenoptocht.

Noodkreet:  "Gemeente Losser, help ons!"

Hoe mooi zou het zijn als de gemeente de toezegging zou doen het gratis door de burgers aangeboden tuinafval eens niet te versnipperen, maar ter beschikking zou stellen voor het Paasvuur. En dan niet een paar kubieke meter, zoals de laatste jaren het geval was, maar gewoon eens de hele paasboake aanleveren inclusief de rijplaten op de drassige grond. De KPJ kan dan voor de opbouw zorgen, waarbij ze best zelf voor het vervoer (lees: tractoren) willen zorgen.

Samenwerken met de gemeente is onmisbaar voor de 5 nog overgebleven KPJ-ers, anders lukt het niet. Financieel is het ook bijna onhaalbaar om alles uit eigen zak te betalen en daarom zoeken ze hulp, echte hulp.

Laatste poging

Een allerlaatste poging om het Paasvuur, dat elk jaar door heel veel mensen wordt bezocht, te redden, ligt niet alleen in handen van deze 5 mensen.

Op 17 december om 20.00 uur gaan de partijen nog 1 keer bij elkaar zitten om het rond te krijgen. Hopelijk met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, verenigingen en gemeente.

Locatie : Parochiehuis naast de Maria Geboorte Kerk kerk. Koffie en thee zijn aanwezig en wellicht ook een borrel op de goede afloop.

afbeelding van Henri Schuite

Door: Henri Schuite