Nieuws

Theaterkids de Lutte

Merel Gerritsen van Merel Events doet meer dan zingen alleen.

 

 Theaterlessen

Naast haar optreden voor ouderen, het zangles geven aan kinderen en volwassenen verzorgt ook theaterlessen. Zo heeft Dance Masters Kolmschot haar ingehuurd om theaterlessen aan kinderen te geven. Bij de theaterlessen staat de leerling centraal. Improvisatie is een belangrijk onderdeel van deze lessen. Door middel van improvisatie theater kun je op spelende wijze verschillende karakters, typetjes en acteertechnieken ontwikkelen. Hoe praat een kakmadam? Hoe loopt een zwerver?

Uitvoering

Woensdagavond 4 juli gaf haar groep die zich de theaterkids de Lutte noemt een uitvoering in ’t Dorpshoes Erve Boerrigter in de Lutte. De groep, bestaande uit 12 meiden in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar, hadden een toneelstuk ingestudeerd met de titel “Poppenspel”. Het stuk is in samenwerking tussen Merel en de kinderen geschreven. Het gaat over een meisje dat poppen verzameld. De poppen komen tot leven als het meisje weg is. Zo ontstaan er leuke situaties tussen de poppen die met elkaar grappen en grollen uithalen. Er was veel publiek. Opa’s, oma’s vaders, moeders, broertjes, zusjes en de buren gaven acte de préséance en genoten van de voorstelling.

Poffertjes

In de pauze waren er een drankjes en poffertjes, gesponsord door Merel Events, voor alle kinderen. De poffertjes werden, vanwege het fraaie weer, buiten vers gebakken en verorberd. Na de pauze werd de voorstelling vervolgd en met succes afgesloten.

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.