Nieuws

Teambuilding in het grensgebied van Losser

Een groep medewerkers van de provincie Overijssel bracht, onlangs een bezoek, aan de gemeente Losser in het kader van teambuilding. 

Per fiets op smokkeltocht

In aansluiting op hun thema ‘verleg je grenzen’ hebben zij het buitengebied van Overdinkel op de fiets verkend. De route was een 23 km lange ‘smokkeltocht’ langs erven die hiervoor speciaal waren opengesteld. Onderweg werden smokkelverhalen verteld en de route passeerde ook de Duitse grens. Op deze manier kregen de deelnemers een goed beeld van het Overdinkelse smokkel verleden.

Door de stal

De eigenaren van Erve Ruhenberg vertelden kort over hun bedrijf. Bijzonder daarbij was, dat de deelnemers per fiets en per electrokar door de stal mochten rijden. Bij Erve Skop’nboer werd door VVV-gids Jan Frons een korte smokkelanekdote verteld. Dit gebeurde onder het genot van een toepasselijke versnapering; smokkelöllie én smokkelworst. VVV-gids Sietse Smit vertelde onderweg over het ontstaan van het smokkelen in dit gebied. Zowel de aan het begin van de tocht uitgedeelde goody bags als de smokkelöllie werden gesponsord door ondernemers uit Overdinkel en Losser. Aansluitend was er een lunch georganiseerd in natuurgebied ’t Lutterzand in De Lutte.

Op zoek naar een bedrijfsuitje

“Het grensgebied van de gemeente Losser heeft een veelbewogen geschiedenis. Overdinkel staat niet voor niets bekend als ‘Smokkeldorp’. Wilt u het smokkelverhaal ook combineren met een verrassend en actief bedrijfsuitje? Neem dan contact op met Tourist Info Losser 0541-551160.”

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.