Nieuws

’t Trefhuus Overdinkel

“Het gaat goed met ’t Trefhuus in Overdinkel” zegt Hans ter Heijne, voorzitter van het bestuur van de Stichting Kulturhus Overdinkel. “We liggen op schema met het hart van Overdinkel. Het bestuur zorgt dat alles goed aangestuurd wordt. We zetten steeds meer lijnen voor nieuwe en andere activiteiten uit. We zijn een meewerkend bestuur. We zijn niet te beroerd om op topdrukte ook zelf de handen uit de mouwen te steken. We hebben een creatief en actief bestuur.”

Bestuur

Het bestuur bestaat verder uit Jan Krakers van Domijn, Ellen Bijkerk onderneemster, Rianne Nijland onderneemster en Liane Venema. Lianne heeft ruime ervaring op het gebied van bestuur. Net als Hans heeft ze in de plaatselijke politiek gezeten. Aanvankelijk was het bestuur een werkgroep waar nog meer mensen uit verschillende instanties zoals de gemeente in zaten. Tijdens de bouw hebben ze de af te handelen zaken behandeld. Sinds 1 januari 2017 vormen ze het bestuur.

Vrijwilligers

Maar liefst 9 vrijwilligers werken mee om ’t Trefpunt draaiende te houden. Maar ook 4 beheerders die in deeltijd hun steentje bijdragen. Er is zelfs een wachtlijst van vrijwilligers die ook graag aan de slag willen.

Zondag

Zondags is ’t Trefhuus gesloten. Er wordt gekeken of er mogelijkheden zijn om zondags open te gaan. “Hiervoor zal een beroep op de vrijwilligers moeten worden gedaan. We zijn ons ervan bewust dat hier op zondag veel mensen langskomen en een prachtig terras zien, waar je op dat moment geen drankje kunt kopen. Bovendien is er een mooi speelterrein waar kinderen zich goed kunnen vermaken.

Toerisme

“Om Overdinkel voor toeristen nog aantrekkelijker te maken zijn er nog wat plannen in de maak. Uiteraard gaan we zorgen voor diverse arrangementen vanuit 't Trefhuus op toeristisch gebied. Hiervoor zoeken we niet alleen samenwerking met Bruisend Overdinkel (een overkoepelend orgaan met mensen van de OCO-Ondernemersclub Overdinkel, Dorpsraad, SKO-Stichting Kinderopvang, enz.) maar ook met de VVV Losser.

We zijn al ver gevorderd met de aanschaf van een elektrisch aangedreven voertuig dat in navolging van de Lutte ingezet kan worden om toeristen de mooiste plekjes in de directe omgeving van Overdinkel te laten zien. Dit voertuig is geschikt voor rolstoelers en is kan in de winter verwarmd worden, zodat het gebruik niet enkel in de zomermaanden plaats hoeft te vinden. Ook is het de bedoeling dat het ingezet gaat worden voor de bewoners van Overdinkel en de mensen die verblijven in de zorginstellingen.” aldus Hans.

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.