Nieuws

’t Löp al 52 jaar lekker bij de avondvierdaagse in Losser

Op woensdag 13 juni a.s. start alweer voor de 52ste keer de Avondvierdaagse in Losser. De deelnemers aan de avondwandelroutes (5, 10 en 15 kilometer) kunnen net als voorgaande jaren starten om 18.30 uur vanaf het startburo op het Raadhuisplein in het centrum van Losser.

Inhaalavond

De inhaalavond is op dinsdag 12 juni, dit voor wandelaars die op één van de andere avonden zijn verhinderd. Deelname aan de zaterdagroute blijft echter wel verplicht. Op zaterdag 16 juni vertrekken de wandelaars voor de 20, de 15 en de 7,5 kilometer respectievelijk om 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur, ook vanaf het startburo dat hiervoor op het Raadhuisplein is opgesteld.

Rolstoelvierdaagse

Al voor de 43 ste keer kunnen bewoners van de Zorggroep Sint Maarten, maar ook andere individuele rolstoelers vier dagen genieten van de mooie tochten over verharde wegen rondom Losser. Onderweg zijn speciale rustpunten ingericht op (boeren)erven gelegen aan de routes. De  ”duwers” zijn elk jaar familieleden, vrijwilligers, vrienden die zich met hart en ziel inzetten om de bewoners een prachtige wandelweek te bezorgen. Want ook zij gaan voor een medaille uiteindelijk!

Inschrijflocatie

Opgave voor deelname aan de Losserse wandelvierdaagse 2018 is mogelijk in ‘t Lossers Hoes, Raadhuisplein 1 te Losser. De voorinschrijf-mogelijkheid is op maandag 11 juni tussen 19.00 en 21.00 uur. De hele week zal de organisatie dus met haar verkeersregelaars en controleurs en ook de EHBO-post in ‘t Lossers Hoes aanwezig zijn.   

Inschrijfgelden

 Deelnamekosten zijn voor junioren t/m 14 jaar en voor 65 plussers: € 5,50 per persoon. Senioren betalen € 6,50 per persoon. Rolstoelers betalen € 2,50 per persoon. Bij inschrijven vanaf dinsdag 12 juni gelden verhoogde tarieven en betaald men € 1,- extra! Bij inschrijving ontvangt men een routeboekje met de wandelroutes voor de hele week.

Wandelroutes

Elk jaar gaan de wandelaars op pad door de prachtige natuur rondom Losser. Op woensdag 13 juni gaan de lopers richting De Losserhof; op donderdag 14 juni wordt er gewandeld naar Het Haagse Bos; op vrijdag 15 juni langs Klooster Bardel net over de Duitse grens; op zaterdag 16 juni gaat men naar Overdinkel en komen de wandelaars uiteindelijk via De Grensweg en Gildehauserweg via de achterpoort aan op de Sportvelden van KVV-Losser waar de welverdiende medaille in ontvangst genomen kan worden en men eventueel even kan uitrusten en zich kan voorbereiden op de intocht naar het Raadhuisplein.

Feestelijke Intocht en Afsluiting

Op de slotdag zaterdag 16 juni begint om exact 15.30 uur de feestelijke intocht vanaf het KVV-terrein onder muzikale begeleiding van meerdere muziekkorpsen naar het Raadhuisplein in het centrum van Losser. Wandelaars lopen dan met zijn vieren naast elkaar in hun clubkleuren en/of kleurige schoolkleding met vlaggen en spandoeken om zo via de Bookholtlaan, Sportlaan, Lijsterbesstraat, Vicarystraat (langs Maartens-Stede en Leurinkshof), B.Leurinkstraat (achter Hotel Marktzicht langs), Brinkstraat en Teylerstraat het Raadhuisplein op te marcheren.

Rolstoelers voorop

Hierbij gaan de deelnemende rolstoelers met hun duwers voorop! Op deze route staan elk jaar ouders, vrienden, familieleden, klas- en clubgenoten e.d. langs de straatkanten om bloemen en snoep uit te reiken aan de meer dan 1800 verwachte wandelaars inclusief rolstoelers. Om 16.15 uur is dan de officiële sluiting met bloemenhulde op het Raadhuisplein waarbij de nieuwe burgemeester Cia Kroon vanaf het bordes van het gemeentehuis de grootste wandelgroep en de oudste deelnemer van 2018 zal  bekendmaken en in het zonnetje zetten. Na een bedankwoordje van voorzitter Gerard Eppink zullen de gezamenlijke muziekkorpsen afsluiten met het spelen van het Twentse Volkslied! DJ Marlon Masselink zal de hele dag aanwezig zijn om de wandelaars te laten vertrekken met goeie wandelmuziek en ook bij de afsluiting zullen vrolijke hits het bezoek en de wandelaars op het Raadhuisplein muzikaal ontvangen.

Het bestuur van de Stichting Avondvierdaagse Losser wenst bij voorbaat alle deelnemers heel veel wandelplezier en ontspanning met lekker wandelweer, want in het mooie Losser kan men gerust stellen: ’t löp nog altied lekker in Losser, dit jaar zelfs voor de 52 ste keer!

Informatie en secretariaat: Stichting Avondvierdaagse Losser, Secretariaat: Charlotte Nordkamp. Mailadres: avondvierdaagselosser@hotmail.com of kijk op de Website: www.avondvierdaagse-losser.nl

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.