Nieuws

’t Löp al 51 jaar lekker bij de avondvierdaagse in Losser

Op woensdag 14 juni a.s. start alweer voor de 51ste keer de Avondvierdaagse in Losser.

Starten op het Raadhuisplein

De deelnemers aan de avondwandelroutes (5, 10 en 15 kilometer) kunnen net als voorgaande jaren starten om 18.30 uur vanaf het startburo op het Raadhuisplein in het centrum van Losser. De inhaalavond is op dinsdag 13 juni, dit voor wandelaars die op één van de andere avonden zijn verhinderd. Deelname aan de zaterdagroute blijft echter wel verplicht. Op zaterdag 17 juni vertrekken de wandelaars voor de 20, de 15 en de 7,5 kilometer respectievelijk om 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur, ook vanaf het startburo dat hiervoor op het Raadhuisplein is opgesteld.

Ook voor induviduele rolstoelers

Rolstoelvierdaagse: Al voor de 42 ste keer kunnen bewoners van de Zorggroep Sint Maarten, maar ook andere individuele rolstoelers vier dagen genieten van de mooie tochten over verharde wegen rondom Losser. Onderweg zijn speciale rustpunten ingericht op (boeren)erven gelegen aan de routes. De  ”duwers” zijn elk jaar familieleden, vrijwilligers, vrienden die zich met hart en ziel inzetten om de bewoners een prachtige wandelweek te bezorgen. Want ook zij gaan voor een medaille uiteindelijk!

Inschrijven bij Grandcáfe Smit

Tijdelijke nieuwe Inschrijflocatie:  Opgave voor deelname aan de Losserse wandelvierdaagse 2017 is (i.v.m. de verbouwing in het gemeentehuis) dit jaar tijdelijk bij Grandcafé Smit, Brinkstraat 34-36, Losser. De voorinschrijf-mogelijkheid is op vrijdag 9 juni tussen 19.00 en 21.00 uur, op zaterdag 10 juni tussen 11.00 en 13.00 uur en ook nog op maandag 12 juni tussen 19.00 en 21.00 uur. De hele week zal de organisatie dus met haar verkeersregelaars en controleurs en ook de EHBO-post vanuit Grandcafé Smit functioneren.   

Inschrijfgelden: Deelnamekosten zijn voor junioren t/m 14 jaar en voor 65 plussers: € 4,50 per persoon. Senioren betalen € 5,50 per persoon. Rolstoelers betalen € 2,50 per persoon. Bij inschrijven vanaf dinsdag 13 juni gelden verhoogde tarieven en betaald men € 1,- extra! Bij inschrijving ontvangt men een routeboekje met de wandelroutes voor de hele week.

Wandelroutes

Elk jaar gaan de wandelaars op pad door de prachtige natuur rondom Losser. Op woensdag 14 juni gaan de lopers richting De Losserhof; op donderdag 15 juni wordt er gewandeld naar Het Haagse Bos; op vrijdag 16 juni langs Klooster Bardel net over de Duitse grens; op zaterdag 17 juni gaat men naar Overdinkel en komen de wandelaars uiteindelijk via De Grensweg en Gildehauserweg via de achterpoort aan op de Sportvelden van KVV-Losser waar de welverdiende medaille in ontvangst genomen kan worden en men eventueel even kan uitrusten en zich kan voorbereiden op de intocht naar het Raadhuisplein.

Feestelijke Intocht en Huldiging

Op de slotdag zaterdag 17 juni begint om exact 15.30 uur de feestelijke intocht vanaf het KVV-terrein onder muzikale begeleiding van meerdere muziekkorpsen naar het Raadhuisplein in het centrum van Losser. Wandelaars lopen dan met zijn vieren naast elkaar in hun clubkleuren en/of kleurige schoolkleding met vlaggen en spandoeken om zo via de Bookholtlaan, Sportlaan, Lijsterbesstraat, Vicarystraat (langs Maartens-Stede en Leurinkshof), B.Leurinkstraat (achter Hotel Marktzicht langs), Brinkstraat en Teylerstraat het Raadhuisplein op te marcheren. Hierbij gaan de deelnemende rolstoelers met hun duwers voorop!

Op deze route staan elk jaar ouders, vrienden, familieleden, klas- en clubgenoten e.d. langs de straatkanten om bloemen en snoep uit te reiken aan de meer dan 1800 verwachte wandelaars inclusief rolstoelers. Om 16.15 uur is dan de officiële sluiting met bloemenhulde op het Raadhuisplein waarbij waarnemend burgemeester Jean Paul Gebben  vanaf het bordes van het gemeentehuis de grootste wandelgroep en de oudste deelnemer van 2017 zal  bekendmaken. Dit jaar is er zelfs een wandelaar die al voor de 50ste keer deelneemt aan de Losserse Avondvierdaagse en deze zal speciaal in het zonnetje worden gezet. Na een bedankwoord van voorzitter Gerard Eppink zullen de gezamenlijke muziekkorpsen afsluiten met het spelen van het Twentse Volkslied!

Het bestuur van de Stichting Avondvierdaagse Losser wenst bij voorbaat alle deelnemers heel veel wandelplezier en ontspanning met lekker wandelweer, want in het mooie Losser kan men gerust stellen: ’t löp nog altied lekker in Losser, dit jaar zelfs voor de 51 ste keer!

Informatie en secretariaat:

  • Stichting Avondvierdaagse Losser Secr. Charlotte Nordkamp: tel. 053-5362214;
  •  mailadres: avondvierdaagselosser@hotmail.com
  •  website: www.avondvierdaagse-losser.nl

 

 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid