Nieuws

Superbuurtplein voor de basisschool Veldzijde

De basisschool Veldzijde in Losser heeft alle reden om een feestje te vieren. Dat deden ze op vrijdagmiddag 29 maart tijdens de opening van het superbuurtplein. Het vroegere schoolplein heeft een metamorfose ondergaan. De hoge hekken zijn verwijderd. Het plein is superkindvriendelijk gemaakt.

1e Fase project

Ron Notkamp is één van de ouders die mee hebben gewerkt tot het welslagen van dit project. Hij zegt: “Dit is eigenlijk de 1e fase van het project superbuurtplein. De 2e fase is ligt aan de andere kant van de school. Ook dat gedeelte gaat deel uitmaken van het superbuurtplein. We vieren nu dat het 1e gedeelte klaar is. Het is een feest voor de kinderen, de leerkrachten, de ouders en de buurtbewoners.

Iedereen is welkom het plein is voor iedereen toegankelijk. Een soort ontmoetingsplaats. De buurtbewoners hebben ook meegeholpen met het verwijderen van het hoge hek en het plaatsen van de verschillende objecten. De buurtbewoners gaan binnenkort zelfs een AED plaatsen. De lokalen van de school staan dan ter beschikking voor instructie. We hebben veel geld kunnen genereren om dit alles mogelijk te maken. We hebben subsidie van de provincie en gemeente gehad. De Rabobank, de stichting ketelhuis en de dorpsraad Losser hebben ons financieel gesteund. Kortom medewerking vanuit alle hoeken.”

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.