Nieuws

Stichting Zorg voor Kidzz nu in Losser

Sinds januari 2019 is de Stichting Zorg voor Kidzz gevestigd in Losser. Van 2013 tot heden waren ze gevestigd in een boerderij in Deurningen. Omdat voor dit pand een andere bestemming is ontstaan moest men op zoek naar een ander onderkomen.

Na veel zoeken viel het oog op een pand in Losser, gelegen aan de parkeerplaats van de sporthal de Fakkel in Losser. Dit pand biedt mogelijkheden die gewenst zijn. Slaapplaatsen, werkruimtes, een keuken waar gekookt wordt en zelfs een stilteruimte om even van alle drukte bij te komen. De oorspronkelijke bestemming van dit pand was die van kleuterschool.

Wat doet Zorg voor Kidzz?

Zorg voor Kidzz is een zorgaanbieder voor mensen met een beperking. Hierbij valt te denken aan een verstandelijke beperking, maar ook aan psychische beperkingen zoals ADHD en autisme. In de weekenden bieden zij van vrijdagmiddag tot en met zondagmiddag begeleiding inclusief slapen aan kinderen tot 18 jaar. In deze weekenden is dag en nacht begeleiding aanwezig. Er zijn 12 slaapplekken verdeeld over 8 slaapkamers. Voor de nachtelijke begeleider is een slaapplek in het kantoor ingericht. Overdag zijn er meerdere begeleiders. Ook wordt er individuele begeleiding geboden in bijvoorbeeld de thuissituatie of op school. Er kan dan intensief aan het aanleren/verbeteren van vaardigheden worden gewerkt. De stichting wordt gerund door Sabine Scholten en Annita Lakerveld. Sabine is ervaringsdeskundige want ze heeft zelf twee, inmiddels volwassen, kinderen die onder deze doelgroep vallen. Annita werkt al bijna 20 jaar met kinderen en volwassenen uit de doelgroep.

Vanaf 2019 ook voor (jong)volwassenen

Dit jaar wordt ook begonnen met dagbesteding voor (jong)volwassenen. Deze dagbesteding is van maandag tot en met donderdag. Na schooltijd is er ook voor de groep tot 18 jaar mogelijkheid hieraan deel te nemen. In deze dagbesteding wordt aandacht gegeven aan gestructureerde invulling van de dag, (lichte) huiswerkbegeleiding, zelfstandigheid, persoonlijke ontwikkeling en gezamenlijke activiteiten. Voor alle diensten wordt gewerkt met Zorg in Natura (ZIN) of een Persoons Gebonden Budget (PGB). De gemeente kan hier meer informatie over verstrekken. Het kleinschalige, hechte team werkt met veel inzet, inzicht en enthousiasme, waardoor er een prettige en veilige omgeving wordt geboden. Door middel van aandacht en structuur zorgen zij ervoor dat iedereen met veel plezier terugkomt.

Compleet

De inrichting van het verblijf is nagenoeg compleet en volledig. Mocht u echter nog een werkende TV en/of computer over hebben dan is men daar bij Zorg voor Kidzz erg blij mee. Ook digitale spelletjes die nog werken zijn van harte welkom. Voor inlichtingen en meer wetenswaardigheden kunt u op de website kijken (www.zorgvoorkidzz.nl) en het contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen met Sabine Scholten 06 2080 2821. Door de verhuizing is de website nog niet helemaal bijgewerkt voor 2019.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.