Nieuws

Stichting Toeristisch Genootschap Losser stelt zich voor

In een volle winterserre van Café Smit stelde het bestuur van de Stichting Toeristisch Genootschap Losser zich op 23 januari voor. De ruimte was gevuld met ondernemers uit de horeca, toerisme en recreatie. Ook andere sectoren waren vertegenwoordigd: Staatsbosbeheer, natuurmonumenten, landgoedeigenaren en Land- en Tuinbouworganisatie (LTO).

Doel 

Het Toeristisch Genootschap Losser heeft als doel het toerisme in Losser te bevorderen en projecten die deel uitmaken van het Actieprogramma Toerisme financieel te ondersteunen. De gemeenteraad van Losser heeft daartoe in 2016 al een bedrag toegezegd van € 30.000, -. Dit bedrag wordt nu ingezet om nieuwe projecten leven in te blazen. Het geld kan ook ingezet worden om andere subsidies binnen te halen. Projecten die toeristisch interessant zijn kunnen bij het bestuur van de stichting worden ingediend die zich er vervolgens over gaat buigen.

Bestuur 

Het bestuur bestaat momenteel uit: René Kleinsmit (voorzitter), Robert-Jan Dissel, Niels Stijger, Paul Hendriks en Miranda Nolten-Westerhof. Het bestuur is nog op zoek naar twee kandidaten om het totale aantal op 7 bestuursleden te brengen. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met René Kleinsmit, voorzitter, tel: 06-14846434. Iedereen met een hart voor toerisme in Losser en bestuurlijke capaciteiten is van harte uitgenodigd om zich te melden. Binnenkort wordt een website van de stichting geopend.

Subsidies

Het bestuur gaat in zee met het bureau van Jolanda Kemna om subsidies te traceren en proberen binnen te halen. Zij doet dat door onder andere behulpzaam te zijn bij het adviseren van projectontwikkeling, het schrijven van projectplannen en/of businesscases en het aanvragen van de subsidies. Alles onder de voorwaarde no cure no pay.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.