Nieuws

Sluiting poli houdt de gemoederen in Losser flink bezig

Nu de sluiting van de poli in Losser steeds serieuzere vormen aanneemt gaat de Losserse bevolking steeds meer tegengas geven. En niet alleen de bevolking, ook zorginstellingen als apotheken en zorginstellingen laten een afkeurend geluid horen. 

 Actiegroep 

Inmiddels is een actiegroep opgericht die de bevolking wil motiveren om zoveel mogelijk te protesteren in dit onzalige idee. In deze actiegroep zit onder meer de Lossernaar Joop Koopmans. Hij zegt hier het volgende over: “Twee jaar geleden trokken we de champagneflessen nog open toen op de poli een röntgenapparaat vervangen moest worden. Er was geen sprake van sluiting van de poli. Nee integendeel, de zorg moest dichter bij de patiënt, was het motto.

En nu, twee jaar later komen ze weer met dit onfrisse idee. Ik voel me overvallen. Financieel mismanagement van het MST wordt afgewenteld op de Losserse bevolking. De plekken die nu verhuurd worden aan specialisten in Losser, verhuren ze liever zelf in Enschede. En hoe milieuonvriendelijk, om over de overlast voor de minder valide medemens maar niet te spreken, is deze maatregel. We kunnen straks met honderden naar Oldenzaal of Enschede voor hulp. Reken uit hoeveel brandstof en parkeergeld dit kost. Terwijl de beweging andersom maar één ritje is voor de specialist naar Losser. Het is noodzaak om nu massaal te protesteren, dat hebben we al eerder gedaan en dat is toen ook gelukt.”

Protestkraam op de boerenmarkt van zaterdag 29 april

Genoemde actiegroep staat zaterdag 29 april met kraam op de boerenmarkt. Iedereen heeft daar de gelegenheid om een handtekening te plaatsen tegen de sluiting van de poli. Ook zijn er stickers en posters te verkrijgen met de tekst dat Losser tegen de sluiting is. Lossernaren moeten deze posters massaal ophangen aan hun woningen. De stickers moeten op elke auto die in Losser rijdt geplakt worden. Op deze manier wordt de actiegroep ondersteund en uiteindelijk de bevolking van Losser ook. De poster is overigens ook te downloaden vanaf Hallo Losser.

Huisarts Ton Boermans

Ton Boermans steekt ook niet onder stoelen of banken dat hij sterk tegen de sluiting van de poli in Losser is. Onder de titel: “De specialist komt naar u toe” schreef hij hierover een blog dat vanaf zondagmorgen te lezen is op Hallo Losser.

Klik hier om de poster de downloaden

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.