Nieuws

Sinterklaas in Losser en Overdinkel

Zondagmiddag was het eindelijk zover. Na de aankomst gisteren, in Zaandijk met de pakjes boot 12, bracht Sinterklaas vandaag al een bezoek aan Losser en Overdinkel.

Zondagmiddag om 13:00 arriveerde Sinterklaas met een groot aantal pieten in Losser. Burgemeester Cia Kroon heette de goedheilig man van harte welkom. Het Martinusplein stond vol met vaders, moeders, opa’s en oma’s en natuurlijk heel veel kinderen. Terwijl de burgemeester Sinterklaas verwelkomde in haar gemeente scheerden de pieten via kabels en touwen over het plein. Het weer liet zich ook van de goede kant zien. Na optredens en het gezellig zingen van Sinterklaas liederen begon de Sint aan een rondrit door het centrum van Losser. 

 

Via de Brink en de Brinkstraat ging Sinterklaas naar het gemeentehuis. Op het Raadhuisplein werd nog een kijkje genomen bij de draaimolen. De Losserse kinderen konden Sinterklaas een handje geven bij Grand Café Hotel Smit in het eetcafè ’t Raedthuys. 

Overdinkel

In Overdinkel werd de Sint en pieten ook opgewacht door vele kinderen. Geheel in stijl kwam de Sint dit jaar in de nieuwe elektro car geheel duurzaam in Overdinkel. Later ging het gezelschap per koets verder. In de mooie muziekkoepel was het een komen en gaan van kinderen die de Sint mooie tekeningen en cadeautjes kwamen brengen. Al met al vond de Sint het een warm welkom.

Namens HalloLosser waren enkele fotografen aanwezig om het kinderfeest en de acrobatische toeren van de vele pieten vast te leggen. Klik hier voor de foto's van Hans Kienhuis. (lid van het fotocollectief Dinkelshoot).

En hier voor de foto's van Maurice Perik.

De camera's van RTV-Losser deed via een livestream verslag hieronder te zien.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid