Nieuws

Sinterklaas op bezoek judo Losser

Judo Losser heeft afgelopen zaterdag een uniek sinterklaasfeest gevierd. Dertig jeugdjudoka’s werden in de kleine zaal van de Fakkel klaargestoomd voor een heus Pietendiploma en tussendoor vereerde de Goedheiligman de vereniging met een bezoek.

Pakjes bezorgen

Via allerlei parcoursen leerden de kinderen heel stil te sluipen, door de dakgoot te lopen, het dak beklimmen  en pakjes bezorgen in de schoorsteen. De vele oefeningen werden heel goed uitgevoerd en daarvoor had het vele publiek applaus en bewondering. De eerste Pieten kwam de zaal binnen en toen werden de oefeningen onderbroken voor een gesprek met de Goedheilig Man. Sinterklaas noemde het een eer dat hij ook dit jaar weer te gast mocht zijn bij de Losserse vereniging.

 

Volgend jaar op andere plek

Hij wist ook dat hij volgend jaar naar een ander adres moet gaan. “Ik heb begrepen dat de oudere leden en een paar vaders en moeders meehelpen om een nieuwe DOJO in het Open Clubhuis van MAN te realiseren. Ik ga er vanuit dat dit volgend jaar wel klaar zal zijn en ik zal dan met mijn Pieten Judo Losser aldaar bezoeken”; aldus de Sint waarna hij verder ging met anekdotes over de kinderen.

Bewondering voor organisatie

Sint had veel bewondering voor de organisatie die nu alweer voor het vierde jaar door de DOJO-assistenten was voorbereid. “Goed om te zien dat er zoveel jonge mensen klaar staan om de club met raad en daad bij te staan”. Sinterklaas vertrok daarna en de judokids beloofden om de oefeningen goed af te maken. Dat deden ze met verve en iedereen verdiende dan ook het Pietendiploma. Toen bleek dat de Sint voor alle jongens en meisje een cadeau had achtergelaten kon de morgen niet meer stuk.

 

Sinterklaastraining

Voordat het sinterklaasfeest van start ging was er voor de jongeren van 9 tot 12 jaar een ingelaste sinterklaastraining die bol stond van spel, plezier en gelach. Natuurlijk regelmatig onderbroken voor een lekkernij of een glaasje drinken. Na een dik uur trainen werd er af gegroet en kregen de 15 judoka’s nog een snoepzakje mee naar huis.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid