Nieuws

Serena de zeemeermin leest voor

Woensdagmiddag 6 februari las de zeemeermin Serena kinderen van 4 tot en met 6 jaar voor in de bibliotheek in Losser.

Er waren ruim 30 kinderen op komen dagen. Ze las voor uit het boek “Met jouw pootje in het mijne.” van Jane Chapman. Een mooi prentenboek waarin het ottertje Miki haar moeders poot dag en nacht vast houdt. Een heel mooi verhaal over je thuis voelen en levenslang verbonden blijven. De kinderen vonden het prachtig en Serena de zeemeermin deed het heel leuk.

Professioneel zeemeermin

“Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby.” zegt Loraine Serena Rosalina Poorthuis-Vlutters. Sinds 2017 doet ze aan mermaiding. Dat is zwemmen als een zeemeermin. Ze heeft een cursus zeemeermin zweminstructrice gevolgd. Op deze manier kan ze mensen goed informeren over de gevaren en voordelen van zwemmen met een staart. Kinderen vinden het erg leuk en verheugen zich op de ontmoeting met een zeemeermin.

Evenementen

Serena is ook in te huren voor evenementen. De aanwezige kinderen worden dan op een professionele manier onderhouden. Voor meer informatie: www.mermaidserena.com Deze voorleesactie is georganiseerd door fundament bibliotheek. En het is Serena en de kinderen zo goed bevallen dat men er over na gaat denken om dit in de toekomst te herhalen.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.