Nieuws

Schuttersfeest Overdinkel

Ook dit jaar is er weer het jaarlijkse schuttersfeest aan de welpeloweg te Overdinkel. 

Veiligheidsplan dik in orde

Met het aanvragen van de tent hebben ze dit jaar, weinig tegenslagen gehad. Het leek even dat de tent wederom zou worden afgekeurd, dit doordat de tekening van de tent een deur op de verkeerde plek had staan. Gelukkig met een paar aanpassingen hebben ze ervoor kunnen zorgen dat wederom de vergunning in hun bezit is gekomen. Gelukkig hebben ze als één van de weinigen het veiligheidsplan top in orde. Ze hebben speciaal op het schietevenementen een veiligheidsplan geschreven. De gemeente gaat in 2018 de regels nog meer aanscherpen en de veiligheidsplannen zullen nog strenger worden beoordeeld. Men probeert telkens weer aan alle voorschriften te voldoen, door alert te blijven en alle nieuwe regels scherp bij te houden.

Door alle vergunningen hectiek en dat de jeugd moeilijk te prikkelen is voor het verenigings leven, hebben ze ook dit jaar helaas weer te kampen met ledenverlies. Voor de vrijwilligers wordt het steeds lastiger om een evenement zoals het Schuttersfeest te organiseren. 

Ook dit jaar hebben is er een bijzonder vol programma

Op vrijdag 23 juni beginnen het Keizerschieten, één keer in de vijf jaar is het de beurt aan de vereniging voor de organisatie van dit evenement. Het Keizerschieten is voor alle laatste vijfkoningen van de eigen en zusterverenigingen (Glane, Oldenzaal, Losser en Glanerbrug). Zij strijden om het Keizerschap. Ook het Allermansschieten zal weer trouw plaatsvinden, hier kan iedereen aan mee doen.

Op zaterdag 24 juni het Jeugdschieten voor alle jeugd in en buiten Overdinkel. Ze hopen dat er dit jaar ook weer heel veel jeugdleden erbij krijgen. Dit vindt om 14:00 uur plaats. Vervolgens zal het Dinkelschieten plaats vinden en daarna de strijd tussen onze zustervereniging Riesenbeck en Overdinkel om de velbegeerde wisselbeker. Zal het Overdinkel dit jaar gaan lukken om de wisselbeker te mogen houden? Wie neemt de titel van Leon Mulder, de Dinkelkoning 2016 over? Hier kan wederom iedereen in en buiten Overdinkel aan mee doen. Let op: boven de 18 jaar en legitimatie is een vereiste volgens reglement van de VVT. Aanmelden kan per mail info@schuttersverenigingoverdinkel.nl . 

Op Zondag 25 juni zal dan het Koningsschieten plaatsvinden de strijd om de Koning van Overdinkel, wie gaat dit jaar de koning worden? Kortom het wordt een mega festijn met veel spanning en gezelligheid! Daarnaast is men nog steeds op zoek naar nieuwe leden. Ben jij die vrijwilliger die ze zoeken, lijkt het je ook zo leuk om bij deze folkloristische vereniging lid te zijn meld je dan aan! Het is een laagdrempelige vereniging en met jouw willen ze bouwen aan de toekomst.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid