Nieuws

Schilderij Herman Finkers

Tubantia schreef over het "mysterie" van het verdwenen schilderij

Mysterie

Het schilderij van Herman Finkers hing tijdens de opening van het Kulturhus ’t Lossershoes niet meer in de burgemeesterskamer. Tijdens de periode dat Michael Sijbom burgemeester was had het daar een permanente plaats. Op de open dag kon niemand vertellen waar dit schilderij was gebleven. Dinsdag 13 maart maakt Tubantia gewag van het feit dat het mysterie rond het schilderij is opgelost.

Verkeerd geïnformeerd

Men schrijft dat het schilderij terug is gegaan naar de rechtmatige eigenaar Rinus Olde Riekerink. Rinus zegt hier het volgende over: “Het schilderij van Herman Finkers is niet mijn eigendom. De journalist van Tubantia is hierover verkeerd geïnformeerd. Het was handig van hem of haar geweest om mij eerst te raadplegen, alvorens dit in Tubantia te schrijven. Het schilderij is eigendom van mijn in augustus 2015 overleden broer Henk Olde Riekerink. Burgemeester Michael Sijbom vond het een prachtig schilderij.

Mijn broer Henk heeft hem het schilderij toen ter beschikking gesteld onder de voorwaarde dat hij het terug zou krijgen als Michael Sijbom uit Losser zou vertrekken. Nadat hij vertrokken was heeft de gemeente contact met mij opgenomen. Ze waren in de veronderstelling dat ik de eigenaar van het schilderij was. Ik heb ze toen verteld dat het schilderij van mijn overleden broer was en nu dus eigendom is van Trudy Olde Riekerink de echtgenote van Henk. Trudy heeft het schilderij toen opgehaald van de gemeente en het hangt nu in haar woning”

Albert Groenheyde

Het schilderij is geschilderd door de Brabantse kunstschilder Albert Groenheyde in 2011. Met meerdere werken is het schilderij geëxposeerd geweest in de destijds in Losser gevestigde kunst galerie Artisto. In het portret van Herman Finkers is het Twentse landschap verwerkt.

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.