Nieuws

Scharrelkids-doedag zomer

Door de IVN-afdelingen van Losser en Oldenzaal wordt er weer een "Doe dag" voor kinderen in de basis school leeftijd georganiseerd. Er worden allerlei activiteiten aangeboden, zoals oa. het bestuderen van insekten. Maar je kunt er ook knutselen en leren om je eigen ijsthee te maken.

 

Persbericht 

Zondag 15 juli is er weer een Scharrelkids-doedag in het Arboretum Poortbulten, dit keer met zomer als thema. De dag is bedoeld voor kinderen van ongeveer 5 tot ongeveer 12 jaar in gezelschap van (groot)ouders/verzorgers.Tussen 11.00u en 12.30u kan gestart worden met de activiteiten, om 14.00u is het afgelopen.

Blotevoetenpad

Verschillende activiteiten zullen worden aangeboden. Er is een blotevoetenpad, waarbij je van alles met je voeten kunt voelen. Verder kunnen er allerlei dingen worden gemaakt, zoals je eigen ijsthee. Op een aantal ogenblikken is er een spinnenexcursie. In de zomer zijn er veel insecten, bij veel activiteiten zal het daarom gaan. Insecten kunnen worden gevangen met een net of met een val. Van de gevangen insecten kan de naam worden opgezocht. Tenslotte kan een eigen insectenzuiger gemaakt worden, van slangetjes en een klein glazen potje. Deelname aan de Scharrelkids-doedag is in principe kosteloos; een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld.

Opgave voor de Scharrelkids-doedag met vermelding van het aantal personen is verplicht. Dat kan op emailadres ivn.losseroldenzaal@gmail.com.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid