Nieuws

Saxion Hogescholen en Toerisme in Losser

Een groep van ruim 20, 3e en 4e jaar studenten, was vrijdagmorgen 12 mei op bezoek bij de werkgroep “Losser de Schatkamer van Twente”, locatie de steenfabriek.

Monique Hamers 

Ze werden begeleid door de docenten Sanna Lodder en Frank de Munnik van Saxion Hogescholen Deventer. De studenten hebben gekozen voor de studie facility, toerisme en hotel. Monique Hamers van de gemeente Losser legt uit wat de werkgroep doet en waar zij naar op zoek is. De werkgroep heeft als taak meegekregen om Losser beter op de toeristische kaart te zetten en is steeds op zoek naar nieuwe evenementen, of het verbeteren van bestaande evenementen in Losser. De studenten kunnen hier iets in betekenen en gaan brainstormen over wat haalbaar is in Losser om als evenement toe te voegen dan wel te verbeteren. De groep en de docenten hebben hierin ervaring opgedaan bij andere gemeenten.

De studenten gaan als volgt te werk

Ze starten op locatie en maken een analyse van de vraag. Ze gaan de doelen bepalen en beschrijven t.z.t. de economische en sociale impact. Na anderhalve week (24 mei) presenteren de studenten hun eerste ideeën. Ca. 16 tot 20 ideeën. Daarna gaan ze aan de slag met het vervolg. Na 4 weken vindt de eindpresentatie plaats. Het concept moet onderbouwd zijn. Als het een goed concept betreft, zou het ook kunnen dat een student met de realisatie aan de slag gaat.

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.