Nieuws

Rutger Vreriks 1e dan Judo

Afgelopen zaterdag behaalde Rutger Vreriks van Judo Losser zijn 1e dan (zwarte band) een mijlpaal voor de judoka en voor de losserse club.

In de judosport is het behalen van de zwarte band voor elke judoka het hoogste doel, zo ook voor Vreriks. Meestal geschiedt dit door eerst 100 wedstrijdpunten te behalen om daarna een technisch examen te kunnen doen. Zo ook voor hem; hij koos een eigen programma waarin hij alle elementen van het judospel heeft laten zien. Onder leiding van Rene Boogaards (zelf 5e dan) en samen met trainer Robin Peters volgde een jaar lang trainen om alle exameneisen perfect uit te kunnen voeren.

Judo Losser bewijst hiermee dat het twee sporenbeleid (enerzijds richten op wedstrijdjudo en anderzijds judoka’s een technische opleiding geven) meer dan zijn vruchten afwerpt. Het aantrekken van een hoog gekwalificeerde leraar heeft op technisch gebied veel bij Judo Losser gebracht. Boogaards behoord bij de hoogst gegradueerde judoka’s van Nederland en brengt dit elke vrijdagavond over op de judoka’s vanaf 13 jaar in sporthal “De Fakkel”. Daarmee zal van de Vreriks zeker niet de laatste judoka zijn die via de technische weg zijn zwarte band behaald, naar verwachting zullen een zestal 17/18-jarigen in december van dit jaar ook opgaan voor hun 1e dan examen.

afbeelding van Jack Scholtens

Door: Jack Scholtens

Jack Scholtens is werkzaam in verzorgingshuis Maartens-Stede in Losser en is bestuurslid van de Historische Kring Losser.