Nieuws

Rondvluchten boven Losser

Donderdagmiddag 6 september was er weer druk luchtvaartverkeer in het luchtruim boven Losser. Ferdi en Tiny de Boer hadden weer een aantal Losserse medebewoners uitgenodigd om eens een niet alledaags verzetje mee te maken. Het ging natuurlijk om medebewoners die wat minder geluk met hun gezondheid hadden de laatste tijd. Met vier kleine vliegtuigjes werden de vluchten uitgevoerd. De piloten van de vliegclub Twente (VCT) stonden de bezoekers met maar liefst 4 propellervliegtuigjes op te wachten en bezorgden de 33 mensen een aangename vlucht.

Ontspannen

Er worden stoelen aangesleept. Tiny zorgt voor de broodjes en er is koffie. Sommige mensen bekennen dat ze het wel spannend vinden maar willen het absoluut niet missen. Deze gelegenheid krijg je niet gemakkelijk weer. Iedereen zit ontspannen op zijn of haar beurt te wachten om het luchtruim te gaan verkennen. Iedereen die terugkomt van een vlucht is dolenthousiast en heeft gigantisch genoten.

Ferdi de Boer

Op de daartoe strekkende vragen vertelt Ferdi die, gezien zijn gezichtsuitdrukking, zelf ook heel veel plezier beleeft aan dit gebeuren het volgende: “Ik heb het al vaker gezegd en met het gevaar op herhaling zeg ik het nog maar eens. Wij doen dit om mensen die het in verband met hun ziekte de laatste tijd niet gemakkelijk hebben gehad een moment van ontspanning en vergetelheid te brengen.” Ferdi is onlangs gestopt met de inzameling van oude metalen. Hij heeft echter nog een buffer van de opbrengst hiervan en kan dit jaar nog een aantal leuke activiteiten organiseren en financieren.

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.