Nieuws

“Roedelzingen”

Het is beslist géén karaoke. Het “Roedelzingen” is in Duitsland al jaren bekend. Het gemengd koor Joyful gaat proberen het in Nederland te introduceren. 

Is er animo

“Wij willen dit uitproberen, kijken of er animo voor is.” zegt Marion Nijhof uit Overdinkel. “Het is een ontspannen manier om veel plezier te hebben in zingen en het maakt niet uit of je wel of niet kunt zingen. Naar onze mening is deze manier van zingen in Nederland niet bekend. Mensen zeggen zo snel dat ze niet zingen kunnen, maar onder de douche zingt vrijwel iedereen. En met een drankje in de hand is het meestal geen probleem om te zingen. Dan valt alle schaamte weg. 

Tijdens het gebruik van consumpties zullen de liederen gezongen worden, heel gewoon eenstemmig. Liederen uit verschillende talen en verschillende genres. Wel liederen die de mensen bekend voorkomen uit het verleden d.w.z. 10, 20 of 30 jaar geleden uit bijvoorbeeld het pop gebeuren en Schlagers in het Nederlands, Duits en Engels. Het gaat er niet om dat alles goed gezongen word, maar dat de mensen durven en er plezier in hebben.

De teksten worden dan via een beamer op een scherm geprojecteerd, wij doen het nog niet met livemuziek. Misschien iets voor de toekomst. We kunnen daarbij denken aan liederen van ABBA, Elvis Presley, Udo Jürgens, Boudewijn de Groot, André Hazes Jr., Peter Maffay etc. Maar wel dat het gemakkelijk mee te zingen is en het goed in het gehoor ligt. Het zal géén koorrepetitie worden. Onze dirigent zal als presentator een korte uitleg geven en proberen de mensen aan het zingen te krijgen. Zoals het er nu uit ziet zijn de meeste koorleden aanwezig zij gaan zich tussen de gasten verspreiden en als katalysator functioneren. Na afloop van het zingen houden we een korte verloting, dit om de kosten een beetje te dekken. Bij de uitgang een vrije gift.” aldus Marion.

Wat is Roedelzingen, of zoals de Oosterburen zeggen Rudelsingen

Om hier een idee over te krijgen kun je het beste de deze link bezoeken.  

Waar en wanneer

Het Roedelzingen wordt meestal gedaan op een uitgaansavond. In dit geval is dat vrijdagavond 6 april zijn om 20.00 uur in de locatie “’t Tukkershoes”, Bookholtlaan 21.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Zaal open 19.30 uur
  • Intro om 20.00 uur daarna beginnen
  • Om 20.45 uur pauze van ± 20/30 minuten
  • Om 21.15 uur gaan we verder tot 22.00 uur
  • Daarna vanaf 22.00 uur een verloting

 

 

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.