Nieuws

R.K. Begraafplaats is geen afvaldepot

Een vraag: Hoe zou u reageren wanneer afval in uw tuin of op uw terrein gedumpt wordt? Wellicht volgen boze of gefrustreerde reacties als “wie heeft me dat geflikt, waarom doet iemand zoiets? Is het soms de manier om ‘gratis’ van de rommel af te komen”?

Gedumpt afval

Helaas worden de vrijwilligers, die de R.K. Begraafplaats in Losser onderhouden, geregeld geconfronteerd met gedumpt afval. Tuinafval en vuilniszakken worden met enige regelmaat zomaar achtergelaten op de begraafplaats. Het zal u niet bevreemden dat dit niet alleen tot frustraties en onbegrip leidt. Het opruimen ervan, kost tijd, energie én geld. Wat dat laatste betreft: ook de Begraafplaatscommissie ontvangt rekeningen van de gemeente/Twente Milieu voor het storten van afval.     

Oren en ogen

De Begraafplaatscommissie vraagt aan bezoekers van de begraafplaats oren en ogen open te houden en bij het constateren, van ongeregeldheden melding te maken bij de Begraafplaatscommissie. Misschien een betere optie: als de situatie erom vraagt, de betreffende persoon op zijn gedrag aanspreken. Waarschijnlijk is hier wel enige moed voor nodig…

Melden

De commissie realiseert dat met dit bericht de problematiek niet (geheel) opgelost zal worden. Ze willen u laten weten dat dit probleem speelt. Heeft u nog suggesties om dit probleem te lijf te gaan? De Begraafplaatscommissie houdt zich aanbevolen!  U kunt contact opnemen, telefonisch 053 5384488 of 06 30553140; per e-mail: begraafplaatslosser@mariavlucht.nl

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter.  Via het vrijwilligerswerk binnen de VVV De Lutte-Losser, heb ik 11 jaar als beroepskracht gewerkt bij de VVV-Ootmarsum.