Nieuws

Project Smokkelboekje afgerond

Alie Kruse, Hendrikje van Overbeek en Sietse Smit hebben het project Smokkelboekje afgerond. Van de oorspronkelijk 2500 gedrukte exemplaren zijn er nu 1.800 geleverd aan de VVV, die voor de verdere distributie zorgt.

Ook zijn de boekjes te koop bij de Plus in Overdinkel, het Kulturhus in Overdinkel en zullen ze op de kraam van de Historische Kring Losser te koop worden aangeboden tijdens onder andere het Bruegheliaans festijn.

Er zijn lovende commentaren op zowel de inhoud, de uitvoering met foto’s van toen en over de prijs. Het 64 pagina’s tellende boekje is een prachtig cadeau om te krijgen maar ook om te geven. Het is natuurlijk bijzonder interessant om verhalen van plaatsgenoten te lezen over dit altijd spannende onderwerp.

Afsluiting

Alie, Hendrikje en Sietse vierden de afsluiting van dit project met een Smokkelmenu bij tuincentrum Wolters in Overdinkel met hun partners. Een welverdiende afsluiting want er zijn heel veel uren gespendeerd aan het samenstellen van het boekje. Een idee voor een tweede boekje is ondertussen geboren.

De makers denken er nu over om een boekje met streekgedichten te gaan samenstellen. Gedichten van Sietse Smit met illustraties van Alie Kruse.

 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.