Nieuws

Prins Munster op bezoek Prins Losser

Al decennia lang gaan op rosenmontag de Losserse carnavalsverenigingen met hun praalwagens naar het Duitse Munster, om daar deel te nemen aan de carnavalsoptocht. Om alvast een indruk te krijgen met welke wagens de Losserse bouwers de grens overtrekken bracht afgelopen woensdag 20 februari een grote delegatie uit Munster een bezoek aan de bouwhallen op industrieterrein de Pol.

Elk jaar komt de Prins van Munster op bezoek bij de Prins van Losser. Het gezelschap kwam vanmiddag dan ook weer de grens over. Bij aankomst worden de gasten verwelkomd aan de grenspoal met iets lekkers oet Losser. Voorzitter van de Gaffel Aoskes heet het gezelschap welkom. Prins Alex en zijn adjudanten plus de hof chauffeuse stellen zich voor aan de Duitse gasten.

Daarna is het de beurt aan de Prins van Munster. Dit jaar is het Prins Leo I hij is van italiaanse afkomst. Zijn moto is "Karneval Italia in Bella Monasteria“. Hij gaat dit carnavals seizoen de Italiaanse levensaard in het duitse carnaval intergreren. Hij wil iedereen laten weten dat het niet uit maakt uit welk land je komt. Carnaval kent maar een taal, die van het lachen, humor en het vrolijk zijn. Daar kan iedereen het over eens zijn. Het was weer een vrolijke en gezellig weerzien met vele bekende gezichten. 

 

 

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid. Ben geboren in Weesp en ben later verhuisd naar Enschede.  Nu woon ik samen met mijn man 30 jaar in Losser, ben moeder van een dochter.  Via het vrijwilligerswerk binnen de VVV De Lutte-Losser, heb ik 11 jaar als beroepskracht gewerkt bij de VVV-Ootmarsum.