Nieuws

Presentatie Electrokar Overdinkel

Zondagmiddag 9 september, rond de klok van 16.15 uur kwam de electrokar het Dorpsplein voor ’t Trefhuus oprijden. Het plein stond vol met belangstellenden en met mensen die die dag hadden deelgenomen aan de prachtige familie smokkelfietstocht. Hans ter Heijne, voorzitter van de stichting “D’r oet in Overdinkel” deed het woord en prees de inzet van alle vrijwilligers en de gemeente Losser voor hun inzet om dit project mogelijk te maken. Bijzondere dank sprak hij uit naar Ellen Bijkerk-Jansink die zich in grote mate met de komst van de kar heeft bemoeid en als kartrekker functioneerde.

Wethouder Anja Prins

Zij feliciteerde de Overdinkelse bevolking met de electrokar. Ze vertelde eerder de dag geweldig genoten te hebben van de familie smokkelfietstocht. De electrokar zal ook voor de smokkelroute ingezet worden voor het toerisme, maar ook voor de bevolking. Ze bedankte alle vrijwilligers, de mensen van de stichting “De’r oet in Overdinkel”, De stichting Kulturhus Overdinkel en natuurlijk de sponsoren zonder wie een dergelijk project nooit gerealiseerd. De kar kost 50.000 euro. De sponsors zijn de Rabobank, het Oranjefonds De NAM en de provincie Overijssel. Lars Kuhlkamp en Mascha Overdijk van de Rabobank overhandigden symbolisch een cheque van 10 000 euro.

Extra dank aan de gemeente Losser  

De genodigde werden uitgenodigd voor koffie/thee met iets lekkers. Ex-wethouder Joop Hassink was ook aanwezig met zijn echtgenote. Het startsein en de verkenning voor de aanschaf van de electrokar, een prachtig burgerinitiatief, is onder zijn wethouderschap tot stand gekomen en heeft altijd zijn volledige steun gehad. Ellen Bijkerk-Jansink sprak haar volle tevredenheid uit over de gemeente Losser. Vooral de ambtenaren Monique Hamers beleidsmedewerker toerisme en recreatie, en Catharina Broekman communicatieadviseur Losser werden door haar extra in de spotlight gezet vanwege hun buitengewone inzet om de project van de grond te krijgen.

Goaj met oons met

Eén van de initiatieven van de Stichting “D’r oet in Overdinkel” is dat ouderen uit Overdinkel de mogelijkheid geboden wordt om “op pad te gaan” met de electrokar. De ritjes zijn op afspraak en er moeten minimaal 10 deelnemers zijn. Maximaal 14 personen kunnen mee. Er is een plek voor een rolstoel. Makkelijk in te stappen. Mindervaliden kunnen mee. Informatie over de prijs en dergelijk bij ’t Trefhuus. De smokkeltour vertrekt in de maanden maart tot en met oktober elke zaterdag om 13.30 uur bij ’t Trefhuus. Aanmelden via de VVV De Lutte en Losser. 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.