Nieuws

Politie vraagt hulp burgers bij brandstichting natuurgebieden Twente

De politie van Losser roept getuigen van de brandstichtingen die gaande zijn op om zich te melden. Als iemand op dit moment iets verdachts ziet wordt verzocht onmiddelijk 112 te bellen.

"We hebben jullie hulp hard nodig!!!" laat de politie via Facebook weten. "Zoals jullie vast wel hebben gehoord heeft de brandweer zijn handen vol aan verschillende branden. Ben je getuige van iets verdachts in het buitengebied wat misschien wel iets te maken kan hebben met deze branden, meld dit dan aan ons" aldus de politie. "Zie je nu wat gebeuren? Bel 112!!!".

In twee dagen tijd zijn al tien branden in de regio ontstaan die waarschijnlijk zijn aangestoken. De Twentse korpsen hebben de handen vol en spoeden zich van de ene brand naar de andere.

De handcrew (een team van speciaal voor natuurbranden opgeleide brandweerlieden) van de brandweer Twente en IJsselland is ingezet. Dit team van specialisten kwam eerder vandaag in actie bij de brand aan de Holtweg bij Beuningen.

Hallo Losser fotograaf Bob Snippert is ter plaatse en maakte bijgaande foto's.

Politie vraagt hulp burgers bij brandstichting natuurgebieden

Op dit moment is de brandweer bezig met het bestrijden van een natuurbrand aan de Kommiezendijk bij Lattrop-Breklenkamp.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.