Nieuws

Politie rolt hennepkwekerij in Overdinkel op

Vanmorgen heeft de politie een hennepkwekerij in Overdinkel aangetroffen. In het pand waren personen aanwezig die zijn aangehouden.

"Vanmorgen is er aan de Tjibbe Knolstraat in Overdinkel een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen" meld de politie van Losser. "In de woning stonden 288 oogstrijpe hennepplanten. Er zijn twee verdachten in de woning aangetroffen, deze zijn direct verhoord".

Volgens de politie worden meer aanhoudingen niet uitgesloten. De hennepkwekerij is inmiddels geruimd en alles is op last van de officier vernietigd.

Problemen met hennepteelt.

Achter hennepteelt, zelfs de schijnbaar onschuldige thuisteelt, zitten volgens de politie criminele organisaties. "Organisaties die enorme winsten maken met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze alarmerende signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat" is te lezen op de website van de politie.

"Hennepplanten hebben veel licht nodig. Voor een snelle groei zijn lampen met een hoog wattage nodig. Deze gloeilampen branden weken lang, dag en nacht. Omdat hoge energiekosten de winst drukken wordt de stroom vaak illegaal ‘getapt’. De wirwar van kabels en transformatoren levert gevaarlijke situaties op, omdat bij kortsluiting en oververhitting de stoppen niet doorslaan. Zo is de kans op brand en ontploffing zeer groot. Thuisteelt is ook schadelijk voor de woning. Door de hoge luchtvochtigheid en warmte die nodig zijn voor de teelt, ontstaat schimmelvorming en houtschimmel".

bron en foto: Politie Losser en www.politie.nl

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor Novel-T als start-up coach. Peter is actief op Twitter en Instagram als "peterlangela".