Nieuws

Politie Losser gaat flexibele openingstijden definitief invoeren

Dienstverlening verbeteren, zichtbaarheid vergroten en daar zijn waar de mensen de politie nodig hebben. Dat waren de doelstellingen van de proef met flexibele openingstijden voor het politieservicepunt in Losser.

Dienstverlening

De proef met flexibele openingstijden voor het politieservicepunt (PSP) in Losser is goed verlopen. De politie heeft de afgelopen maanden dit nieuwe serviceconcept getest en ook haar klanten hierover ondervraagd. De reacties zijn positief. De klanten van het steunpunt vinden de dienstverlening en bereikbaarheid belangrijk. Teamchef Emil Baveld: “Uit de reacties blijkt dat bereikbaarheid en dienstverlening voor onze klanten voorop staat. En dat zij daarbij prima uit de voeten kunnen met flexibele openingstijden”. Naar aanleiding van de positieve resultaten heeft de politie Losser besloten de flexibele openingstijden definitief in te voeren. 

Hoe werkt het?

Wilt u contact met de politie? Bel dan eerst telefoonnummer 0900-8844 voordat u het politieservicepunt bezoekt. Samen met u overleggen we wat in uw situatie de best passende mogelijkheid voor contact is. 

Vaker aanwezig in uw wijk en dorpskern

Door de huidige technische middelen kunnen agenten op iedere plek aangiftes opnemen - ook bij u thuis - en andere werkzaamheden verrichten. Agenten zijn hierdoor fysiek meer aanwezig op straat in de wijken en dorpskernen. Het streven is om u van dienst te zijn op tijden en op locaties die voor u goed uitkomen.

Politie gaat mee in flexibiliseringstrend

De wereld wordt steeds flexibeler. Online bestaan er geen sluitingstijden en veel mensen willen graag een dienstverlening die aansluit bij hun behoefte op het moment dat het hen uitkomt. Niet iedereen heeft overdag tijd om naar het politiebureau te komen en ook verschuift het contact steeds meer richting social media. Daarvoor is in Twente een speciaal webcare team actief. Volgens teamchef Emil Baveld is het uitgangspunt: “dat we daar zijn waar de mensen de politie nodig hebben. Dat kan zijn thuis, bij een buurthuis, een cafe, in het politieservicepunt of op straat”. 

Flexibele openingstijden

 Om de dienstverlening te verbeteren, worden geen vaste maar flexibele openingstijden gehanteerd voor het PSP. De vaste uren waarop de politiemedewerkers gepland stonden om aan het bureau aanwezig te zijn voor de openingsuren, worden nu ingezet op andere plekken binnen de gemeente Losser. Baveld: “Mensen kunnen ook thuis met een agent afspreken. En ook een afspraak in een wijkcentrum behoort tot de mogelijkheden. Als de politie  in het PSP aanwezig is, dan kunt u natuurlijk altijd binnenlopen en ook dan bekijken we samen wat de beste manier is voor verdere behandeling ”. 

Bereikbaarheid politie in Losser

U kunt met uw vraag, melding, aangifte of klacht op verschillende manieren, 24 uur per dag, contact opnemen met de politie in Losser.
-Telefonisch via 112 (spoed) en via  0900-8844 (voor alle andere zaken waarvoor u contact met de politie wilt)
- Via internet; 
- Via Facebook.   

Bezoekadres

Politieservicepunt Losser
Raadhuisplein 1
7581 AG Losser

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.