Nieuws

Participatieraad Sociaal Domein Losser zoekt leden

Sinds september 2015 is de Participatieraad Sociaal Domein Losser actief. De raad heeft op dit moment twee vacatures voor leden.

De participatieraad geeft gevraagd en ongevraagd advies op het voorgenomen beleid van het college van B&W. De onderwerpen waar het dan over gaat hebben betrekking op:  Maatschappelijke Ondersteuning, Werk en Inkomen, Jeugd, Cultuur en Sport. Ook heeft de participatieraad als taak alle zaken die van belang zijn voor het perspectief van de inwoners van de gemeente Losser te signaleren. Het uitgangspunt hierbij is dat op basis van zelfredzaamheid elke inwoner, ongeacht beperkingen, leeftijd, afkomst, godsdienst en inkomen maximaal gebruik kan maken van de beschikbare voorzieningen, zodat meedoen aan de samenleving mogelijk is en niemand is uitgesloten.

De participatieraad wil graag geinformeerd worden door de inwoners van Losser, maar heeft ook ervaringsdeskundigen nodig om een sterk advies aan het College van B&W te kunnen geven.

Vacatures

Er is een vacature voor de portefeuille Jeugd en voor secretariele werkzaamheden.

Taken

Bijwonen van maandelijkse vergadering (tweede woensdag van de maand), incidenteel overleg met beleidsmedewerkers gemeente over voorgenomen beleid kwartaaloverleg met beleidsmedewerkers gemeente Losser adviezen voorbereiden en opstellen m.b.t. beleid incidenteel bezoeken van themabijeenkomsten.

Aanmelden

Bent u betrokken vanuit uw achtergrond als inwoner, client, mantelzorger, vrijwilligers of professional (zonder commercieel belang) en heeft u gemiddeld 4 uur per week beschikbaar, meld u zich dan aan als lid van de participatieraad, Alle leden ontvangen een standaard vrijwilligersvergoeding.

Dit kan via het e-mailadres: Participatieraadlosser@gmail.com of per brief naar Participatieraad Sociaal Domein Losser, Postbus 90, 7580 AB Losser.

Extra informatie

Voor meer informatie over deze functies kunt u contact opnemen met Harry Stopel, voorzitter, telefoon 06-22941855
 

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.