Nieuws

Ouder- en kindkamp Scouting Teylersgroep

Samen met je kind een weekendje op kamp in de prachtige natuur van de Losserse Zandbergen. Genieten van het heerlijke weer, terwijl je samen met andere ouders en kinderen gezellige en sportieve activiteiten doet. Dat is nog eens quality time! Welkom op het ouder- en kindkamp van Scouting Teylersgroep in Losser.

Sportieve strijd

Zaterdag 21 april was het eindelijk zover: het ouder- en kindkamp. Voor ouders een mooie kans om eens mee te maken wat hun kinderen wekelijks bij Scouting doen. Veel ouders hadden zich opgegeven. Op zaterdag begon de dag lekker zonnig. De tenten werden opgezet en de teams werden ingedeeld. Want hoe gezellig het ook allemaal is, een beetje sportieve strijd hoort er natuurlijk ook bij. Die strijd barstte al gelijk los tijdens een 'subtiel' spel op de zandvlakte. 

Van Jij & je ei naar Crazy 88

Om dat 'subtiele' er een beetje in te houden, kreeg iedereen een ei om het hele weekend bij zich te houden. Wie houdt hem heel? Op zaterdagmiddag zijn de teams het centrum van Losser in gestuurd om daar Crazy 88 opdrachten uit te voeren. Misschien heeft u ze wel zien lopen in het dorp en u afgevraagd waar die scouts toch in vredesnaam mee bezig waren? Nou... dit dus!

De dag werd afgesloten met een gezellige maaltijd: met z'n allen aan een hele lange tafel, lekker buiten in het avondzonnetje (Johma oet Twente bedankt voor de sponsoring van de salades!) Daarna was het nog lange tijd gezellig rondom het kampvuur. 

Het winnende team

De volgende ochtend gingen de teams er weer volop tegenaan tijdens het 7-kamp. In een megagrote zak over de zandvlakte stuiteren (of rollen), paalwerpen, spijkerbroekhangen... Dit zal de nodige spierpijn hebben opgeleverd maar wat deden ze hun best! Na een wat minder subtiel potje kwalleballen werd het winnende team bekend gemaakt: Liesbeth & Femke, Robert & Jip en Rene & Mandy mochten de welbekende ouder&kind-trofee in ontvangst nemen. 

Het kamp was zeer gezellig en geslaagd. Het was niet alleen goed voor de band tussen ouder & kind, het bevorderde ook de verbinding tussen de ouders en het leidingteam. Iedereen bedankt voor de jullie inzet en gezelligheid! (Hopelijk viel het mee met de spierpijn).  Wij vonden het zeker voor herhaling vatbaar.

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec. istart. nl. Peter is actief op Twitter, Instagram en LinkedIn.