Nieuws

Open dag Brandweer Twente kazerne Enschede

Zaterdag 8 september houdt Brandweer Twente van 11.00 tot 16.00 uur een open dag in en rondom de brandweerkazerne van Enschede op Spaansland 20. Aanstaande zaterdag zetten we de deuren open voor het grote publiek en organiseren we een open dag. Onze brandweermensen zijn trots op onze kazerne en willen dit graag aan iedereen laten zien.

Programma

In en rondom de kazerne laat de brandweer de gehele dag door diverse demonstraties zien. Zo zijn er verschillende blusdemonstraties, zoals bij vlam in de pan en brand in een wasdroger. We simuleren een crash door een auto uit een kraan te laten vallen, waarna je kunt zien hoe de brandweer te werk gaat bij een verkeersongeval. Het duikteam van Brandweer Twente is aanwezig met een duikcontainer en duikboot. Bekijk brandweerdrone Argus en diverse specialistische voertuigen uit de regio waaronder de industriële hoogwerker van kazerne Enschede. Verder geeft de brandweer advies over brandveiligheid bij jou thuis. Ook kun je een kijkje nemen in de kazerne op diverse afdelingen.

Voor de kinderen

Op de open dag is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Speciaal voor hen heeft de brandweer een leuk blusspel en een springkussen. Ook vindt de prijsuitreiking van de kleurplaatwedstrijd deze dag plaats. Kortom, er is genoeg te beleven voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Parkeren

In verband met de verwachte drukte en beperkte parkeergelegenheid verzoekt de brandweer bezoekers om lopend, met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid