Nieuws

Ontdek de schatten van de sloot

IVN organiseert voor de vierde keer de landelijke Slootjesdagen

Wat leeft er in de sloot?

Waterschorpioenen, kokerjuffers of stekelbaarsjes: wat leeft er allemaal bij jou in de sloot? Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdagen. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op 11 juni 2017 samen met hun (groot)ouders ontdekken hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot. Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden. Wil je ook scharrelen langs de oevers van de sloot? Kijk voor een activiteit bij jou in de buurt op ivn.nl/slootjesdagen.

De IVN Slootjesdag start om 11.00 uur bij de vijvers in Arboretum Poort Bulten (Lossersestraat 66, 7587 PZ De Lutte) en duurt circa 3 uur. We nemen je deze dag mee in de bijzondere onderwaterwereld van de sloot. We gaan speuren met een zelfgemaakt schepnetje en mini-beestjes onder een microscoop bestuderen. Vergeet niet om je laarzen mee te nemen!

Nieuw dit jaar: schatzoeken

Behalve naar waterdiertjes kun je dit jaar ook op zoek gaan naar een schat langs de sloot. Vind jij de schat? Stuur een foto en je adres in, dan ontvang je het ‘Water doeboek’. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs: een beleef-de-natuur weekend voor het gezin in één van de Nederlandse Nationale Parken.

Ben je nieuwsgierig naar de IVN Slootjesdagen in de rest van Nederland? Neem een kijkje op onze website ivn.nl/slootjesdagen. Hier vind je een overzicht van de meer dan 100 Slootjesdagen in het hele land en bestel je de IVN zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Op deze zoekkaart staan de 35 meest voorkomende waterdiertjes geïllustreerd.

Over IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit!

IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Lokaal organiseren bijna 25.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.

 

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid