Nieuws

Ondernemers Pol en Zoeker doen inspiratie op

Op woensdag 18 oktober was het weer tijd voor het jaarlijkse Noabertreffen van alle ondernemers die gevestigd zijn op industrieterrein De Pol en de Zoeker Esch.

Kwaliteit van ondernemen verbeteren

De ondernemers zijn verenigd in de Stichting Parkmanagement Losser die als doel heeft om de kwaliteit van ondernemen op beide industrieterreinen te verbeteren. Ongeveer 35 ondernemers meldden zich om 12 uur bij Denekamperdijk 59 voor de aftrap van het programma. Eigenaar Lucien Game merkt op: 'De laatste jaren regent het pijpenstelen op het Noabertreffen. Met dit weer wordt het een mooie middag!'

De modernste in Nederland

Zoals ieder jaar bestaat het programma uit het elkaar bijpraten en uitwisselen van ideeën én uit het bezoeken van een inspirerend bedrijf in de regio. Om 13.30 vertrekt de groep in een oldtimer dubbeldekker naar Combi Terminal Twente (CTT) in Hengelo. Dit bedrijf is naar eigen zeggen de modernste inlandterminal in Nederland. CTT verzorgt in samenwerking met het havenbedrijf van Rotterdam containertransporten naar Twente, het Duitse achterland en veel andere Europese bestemmingen.

Verhalen en annekdotes

De directeur van CTT, Gerco Linthorst, weet de groep met mooie verhalen en annekdotes te inspireren. De rondleiding loopt dan ook uit en eindigt zelfs met een uitnodiging aan de groep om ook eens mee in de haven van Rotterdam te gaan kijken.

Ideeën en Inspiratie

Terug bij Denekamperdijk 59 staat een zeer goed verzorgd buffet klaar voor de ondernemers. Lars Kuhlkamp, één van de organisatoren, merkt op: ‘volgens mij was de rondleiding raak. Ik hoor de verhalen van CTT aan alle kanten nog over de tafel gaan’. Aan diverse tafels worden tot 10 uur ‘s avonds met een goed glas bokbier nog ideeën uitgewisseld over de eigen ondernemingen. Ook wethouder Hassink is aangeschoven om mee te doen aan de gesprekken.

Aan het einde van de bijeenkomst concludeert Kuhlkamp: ‘Het was een geslaagd treffen!'

afbeelding van Wibo Haverkate

Door: Wibo Haverkate

Wibo Haverkate (1972) draagt zorg voor de organisatie van Hallo Losser, is ambassadeur van het venster Welzijn en is bestuurslid. Hij is daarnaast deskundige op het vlak van Organiseren zonder Hiërarchie en eigenaar van een organisatieadviesbureau.