Nieuws

Ondernemer Overdinkel aangehouden op verdenking witwassen

De politie heeft vrijdagmiddag een 45-jarige ondernemer uit Overdinkel aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij anderen geholpen heeft met het witwassen van ‘zwart geld’. Dit onderzoek maakt deel uit van een groter witwasonderzoek.

Er wordt onderzoek gedaan naar de rol van de 45-jarige verdachte. De man zou onder andere documenten vervalst hebben. Het gaat om geld dat mogelijk verdiend is door criminele activiteiten van anderen. Meerdere aanhoudingen binnen het grote onderzoek sluit de politie niet uit.

"Er zijn meerdere panden in de gemeente Losser doorzocht en daarbij is onder andere administratie in beslag genomen" laat de politie weten. "Op de woning van de 45-jarige man is conservatoir beslag gelegd".

"Dit is een belangrijk onderzoek voor de politie omdat het vermoedelijk draait om ondermijning" aldus de politie. "Ondermijning draait om de vermenging van criminele of illegale activiteiten. Dat heeft ontwrichtende gevolgen: nette burgers en ondernemers worden gedupeerd door oneerlijke concurrentie, bedreigingen en ander onacceptabel gedrag".

Heb je informatie over dit misdrijf of andere ondermijnende activiteiten neem dan contact met de politie op. Dit kan via 0900-8844 of via een persoonlijk bericht via Facebook. Tevens kun je het anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

bron en foto: Facebook pagina Politie

afbeelding van Peter Langela

Door: Peter Langela

Peter Langela (1962) is nieuwsredacteur en bestuurslid van Hallo Losser en van RTV-Losser. Hij is ondernemer en werkt daarnaast voor de Universiteit van Twente als business developer bij Novel-T.