Nieuws

Nostalgie met de Andrew Sisters

Maandagmiddag 29 mei is de Vicaryzaal van Maartenstede/Oldenhove afgeladen met bewoners van de zorggroep Sint Maarten. Buiten is het warm. Binnen wordt getracht de temperatuur te reguleren naar een aangenaam niveau. Ferdi de Boer organiseerde het geheel met de inkomsten van oude metalen. Bij binnenkomst koffie of thee en gebak. In de pauze ijs van van der Poel, dat gretig aftrek vond bij deze temperatuur.

Double2   

Drie dames uit Hengelo gaven acte de préséance. En hoe. Gekleed in de bekende uniformen van de nog bekendere Andrew Sisters gaven zij een act voor de pauze die zeer in de smaak viel bij het vooral oudere publiek. Het feest der herkenning voor het publiek. Liedjes als “In the Mood’, "Bei Mir Bist Du Schön" en "Rum and Coca-Cola" brachten de stemming tot een hoogtepunt. Er werd meegezongen, meegeklapt en enkelen waagden zich aan een dansje. Ook het alom bekende “We’ll meet again” van Vera Lynn kwam voorbij. Na de pauze kwamen de dames terug in een andere outfit en zongen de sterren van de hemel met allerlei bekende liedjes. Ferdi de Boer heeft, door deze dames voor dit publiek op te laten treden, midden in de roos geschoten.

4 dagen feest

De dames Double2, maar dan vier in getal, komen weer naar Losser. Want de stichting Losser Sociaal organiseert een geweldig feest op 22, 23, 24 en 25 juni in een prachtige feesttempel op de Vicarystraat. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 staan de dames met meerder plaatselijke artiesten op het podium. Dat wordt dus weer genieten. Voor info zie de artikelen betreffende deze dagen op de digitale krant Hallo Losser.

 

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.