Nieuws

Nieuwe urnenmuur op de R.K. Begraafplaats Losser

Er komen crematoria in Oldenzaal en Borne. Echter, ook de Losserse Begraafplaats Commissie merkt dat er steeds meer mensen kiezen bij overlijden voor een crematie

Eerste urnenmuur

Dat dit ook in onze regio het geval is, wordt o.a. bevestigd met de komst van nieuwe van twee nieuwe crematoria. Begin 2014 werd de eerste urnenmuur op de R.K. Begraafplaats in Losser in gebruik genomen. Nu (al) zijn zo goed als alle nissen met urnen gevuld.

Dit is de aanleiding dat vorig jaar door de begraafplaats commissie en het parochiebestuur de procedure in gang werd gezet, om -na toestemming van het Bisdom- een tweede urnenmuur te kunnen realiseren. De toestemming kwam; zo werd het mogelijk in de eerste helft van april 2018 de urnenmuur aan te leggen. De eerste urnennissen zijn inmiddels gereserveerd. De commissie is blij dat met de nieuwe urnenmuur de komende jaren in behoefte kan worden voorzien.

Urnenkelder of urnengraf

De Begraafplaats biedt aan nabestaanden -voor het plaatsen van urnen- nog twee andere mogelijkheden: de urnen kunnen ook geplaatst worden in een urnenkelder of in een urnengraf. Daarnaast  is het voor de nabestaanden mogelijk de as van een overledene op de Begraafplaats uit te (laten) strooien.

Meer informatie kunt u vinden op de website via deze link

Voor antwoorden op uw vragen kunt u ook met de Begraafplaats Commissie contact opnemen, door een mailtje te sturen naar: begraafplaatslosser@mariavlucht.nl

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.