Nieuws

Nieuw Wonen Twente bundelt nieuwbouwprojecten op één platform

Woningzoekers oefenen invloed uit op ontwikkelingen

Nieuw platform

Woningzoekenden die interesse hebben in nieuwbouw in Twente kunnen het aanbod vinden op een nieuw platform waar alle nieuwbouwontwikkelingen in de regio worden gebundeld: Nieuw Wonen Twente. Op dit platform presenteren drie Twentse makelaarskantoren hun nieuwbouwprojecten. Dit kunnen projecten zijn die al in verkoop zijn gegaan en ook die dat nog niet zijn. Voor woningzoekenden een praktisch overzicht, voor projectontwikkelaars een handvat om de interesse te peilen voor locaties, woningtypes en prijsklassen.

Woningzoekers kunnen dus invloed uitoefenen op nieuwbouwplannen. Doordat Nieuw Wonen Twente de woonwensen van nieuwbouwzoekers kent en deze onder de aandacht brengt van projectontwikkelaars en gemeenten, kan beter worden ingespeeld op de actuele vraag en ontstaat vraaggerichte nieuwbouwontwikkeling.

Het initiatief komt van drie makelaarskantoren in de regio die gespecialiseerd zijn in nieuwbouw. Ook andere makelaars kunnen hun aanbod op het platform presenteren. Belangstellenden die op de hoogte willen blijven, kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven op het platform.

Gedeputeerde

De NVM en Funda ondersteunen het platform volledig. De initiërende makelaars, ThomaPost, SnelderZijlstra en de ten Hag makelaarsgroep in Twente, zorgen ervoor dat het platform niet alleen online bereikbaar is. Gedeputeerde Monique van Haaf van de provincie Overijssel opende deze week een gezamenlijk informatiecentrum in de wooninspiratiewinkel Maison Manon te Enschede. Daarnaast kunnen woningzoekenden ook bij de deelnemende makelaarskantoren terecht voor informatie.

www.nieuwwonentwente.nl  

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.