Nieuws

Nieuw “Speuren naar Sporen met GPS” in Losser

Voor wie op een leuke en moderne manier kennis wil maken met de mooiste plekjes in Losser. Heeft VVV De Lutte-Losser-Beuningen een historische ontdekkingsspeurtocht met GPS ontwikkeld. Met behulp van satellieten bepaalt een GPS-apparaat de positie en wordt de route aangegeven.

Voor jong en oud

De speurtocht bevat 25 markante gebouwen of monumenten met meerkeuzevragen. De tocht van 1,5 kilometer gaat onder andere langs de Martinustoren, Dorpsbleek, Protestantse kerk, Aleida Leurinkhuis en Maria Geboortekerk. Om de schat van Losser te vinden dienen de deelnemers ook nog getallenvragen te beantwoorden om de geheime code te kraken en gaan tot slot op zoek naar Dinkeldaalders, die op een geheime plaats in het centrum zijn verstopt.

De speurtocht is geschikt voor jong (vanaf 8 jaar) en oud: gezinnen, kinderfeestjes, inwoners en toeristen en duurt circa 1½ uur. De kosten zijn, voor bijvoorbeeld een gezin (max. 5 personen) € 15,00. Dit is inclusief een speurdersdiploma. Het is tevens mogelijk om de tocht als arrangement met horeca voor een kinderfeestje te boeken de kosten bedragen dan € 10,00 per kind.

De activiteit is te reserveren bij de VVV in Losser, telefoon 053-536013.

Deze tocht is mede mogelijk gemaakt dankzij de een bijdrage van de Rabobank Coöperatiefonds en dankzij de inzet van de Historische Kring Losser.

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid