Nieuws

Nederlaag Dames Losser kopje bij herstart competitie.

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in Losser bij de herstart van de competitie de topper tegen BZC uit Borculo met 4-9 verloren. 

Dramatisch

Losser begon dramatisch aan de wedstrijd. De eerste aanval van BZC was gelijk raak. Ondanks een Lossers overtal wisten de Borculose dames binnen 2 minuten de score naar 0-2 uit te bouwen, en met 2 zeer goed uitgevoerde counters was de stand halverwege de eerste periode al tot 0-4 opgelopen. Losser kreeg daarna wel de controle op de wedstrijd en kon nog voor het verstrijken van de eerste periode middels een overtaldoelpunt van Manon Korfage de 1-4 op het scorebord zetten. In de 2e periode leek het aanvankelijk nog slechter te gaan met Losser, opnieuw scoorde BZC uit de eerste aanval.

Daarna leek het meer een gelijkwaardige wedstrijd te worden, beide ploegen kregen kansen, maar konden niet werkelijk afronden en was de stand halverwege 1-5. Na een lichte opleving in de 2e periode verliep de 3e periode wederom slecht. Losser bleef drukken op het Borculose doel, maar door slecht afronden konden de gasten naar hartenlust counteren en weer 4 doelpunten scoren. Ondertussen scoorde Losser haar 2e doelpunt doordat Loreen Oddo vanaf de midvoor positie prima afrondde. De 4e periode begon met een 2-9 stand, de opdracht om 7 doelpunten in te halen zou onmogelijk blijken. Het viel te prijzen dat Losser bleef geloven in een beter resultaat. De counters van BZC werden er beter uitgehaald, en aanvallend lukte er ook meer. De beloning kwam daarvoor in de eindfase toen Manon Korfage haar 2e doelpunt scoorde en Monique Velthuis de 4-9 eindstand bepaalde.

Nederlaag

Ondanks deze nederlaag waren er wel lichtpuntjes te vinden. Loreen Oddo speelde een goede wedstrijd en Manon Korfage zorgde met haar grote inzet ervoor dat de ploeg steeds bleef geloven in een beter resultaat, en dat geeft hoop. En dat moet ook, Losser is door deze nederlaag gezakt naar de 4e plaats en er staan in de komende weken enkele zware wedstrijden op het programma. Zaterdag moet er gespeeld worden in Barneveld tegen DWK, daarna staat in Losser VZ&PC op het programma. Weer een week later moet in Groningen gespeeld worden tegen Trivia. Als Losser dan nog op de 4e plaats staat zullen de gezichten weer meer tevredenheid uitstralen.

Periodestanden:

1-4, 1-5, 2-9, 4-9 Doelpunten Losser: Manon Korfage 2, Loreen Oddo en Monique Velthuis

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid