Nieuws

Natuurliefhebber?

 Help mee de Tankenberg opschonen

Vrijmaken van zwerfafval

In het kader van Losser Schoon en de Europe Clean Up week gaan we met enthousiaste vrijwilligers de Tankenberg vrijmaken van zwerfafval op zaterdag 13 mei. Wil je mee doen? We hebben nog vrijwilligers nodig. De Tankenberg is één van de 12 hoogste toppen in Overijssel, en één van de mooiste plekjes in onze gemeente. Toch jammer dat je daar nog zwerfafval kunt vinden en dus de hoogste tijd voor een opruimactie. De gemeente Losser zorgt voor een afvaleiland, zodat het gevonden afval ook daadwerkelijk opgeruimd kan worden.

In het weekend van 13 mei organiseert Recycle Valley in opdracht van Nederland Schoon, de 12 Summits.Dit bewustwordingsevenement vindt plaats op de 12 hoogste punten van Nederland. Daarvan is de Tankenberg in Overijssel het hoogste punt van de provincie met een hoogte van 85 meter boven NAP.

We verzamelen om 14:00 op de parkeerplaats ter hoogte van Bentheimerstraat 118 in Oldenzaal (Hotel Het Landhuis). Vanaf dat punt gaan we met stokken en zakken al prikkend onze weg volgen richting het hoogtepunt. Op de top genieten we van het uitzicht, maken we een groepsfoto en lopen weer terug naar het startpunt. We verwachten uiterlijk 16:00 uur klaar te zijn met deze actie. Doe je mee?

Je kunt je aanmelden op 12summits.nl Op naar de top!

Supporter van Schoon

Supporter van Schoon is een landelijk initiatief gestart door Stichting Nederland Schoon om mensen te verenigen die het belangrijk vinden om in een schone omgeving te leven. Door gelijkgestemden (publiek, organisaties, gemeenten) lokaal met elkaar te verbinden en te activeren, maken we een grotere vuist tegen zwerfafval. Samen staan we sterker voor een schone buurt.

Recycle Valley

Er is veel overlast van zwerfvuil in de steden, maar ook in de natuur. Afval bevat echter grondstoffen van hoge kwaliteit. Er zijn talloze opties om het afval opnieuw te gebruiken.

Recycle Valley verzamelt zoveel mogelijk kennis over innovatieve manieren om met afval om te gaan. Met die kennis trekken we het land in om formele en informele educatie te verzorgen op het gebied

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid