Nieuws

Natuurexcursie over de stuwwal bij Oldenzaal

Op zondag 27 mei aanstaande organiseert IVN-Oldenzaal een wandelexcursie over landgoed Egheria op de Tankenberg. Er is aandacht voor het ontstaan van dit schitterende landschap, de prachtige flora en fauna en de invloed van de mens.

Deze excursie wordt nu voor het tweede jaar georganiseerd door twee enthousiaste natuurgidsen van het IVN. Onderweg vertellen zij over het ontstaan van het landschap, de ijstijden, de bronnen, de wilde planten, de bomen, de vogels, de vlinders en de meest voorkomende dieren. Denk aan orchideeën, dotterbloemen, spechten, reeën, holle wegen en wat al niet meer. Het wordt een verrassende belevings- en ontdekkingstocht. De excursie is bedoeld voor volwassenen en voor geïnteresseerde jongeren.

Algemene informatie

Tijdstip: zondag 27 mei 2018 van 10:00 tot 12:30 uur.

Vertrek: 10:00 uur vanaf parkeerplaats de Stroper aan de Bentheimerstraat 25 in De Lutte.

Afstand: 4,5 km.

Opgave verplicht: omdat de deelname beperkt is, moet u zich opgeven op de website van IVN-Oldenzaal: https://www.ivn.nl/afdeling/oldenzaal.

Het is raadzaam stevig schoeisel aan te trekken en een lange broek te dragen. Verder is de tip een verrekijker mee te nemen en iets te eten en te drinken.

Deelname €2,50 per persoon. IVN-leden gratis.

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.