Nieuws

Nationale Ombudsman op bezoek in Losser

Op donderdag 12 april jl. hebben de medewerkers Evelien van Toor en Ernst Verhaar van de Nationale Ombudsman een bezoek gebracht aan de gemeente Losser. Onder andere de Voedselbank werd bezocht. De achterliggende gedachte van het bezoek is dat mensen de afstand tot Den Haag vaak als groot beschouwen. Daarom komt de Ombudsman naar de mensen toe. Om kennis te maken met inwoners en bestuurders. Om te horen wat er bij de mensen speelt. En om te vertellen wat de Nationale ombudsman doet en kan doen.

Kennis maken

Afgelopen week heeft het team van de Nationale Ombudsman een Tour de Overijssel gemaakt om kennis te maken met burgers en bestuurders.De medewerkers van de Nationale Ombudsman hebben in Losser kennisgemaakt met de integrale aanpak van de afdeling Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ) en vervolgens een bezoek gebracht aan de Voedselbank.  

Integrale aanpak

De integrale werkwijze van de afdeling Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ) is erop gericht dat één integrale consulent binnen een gezin zo goed mogelijk op alle WIJZ gebieden hulp kan geven. Daarbij zijn armoede en/of schuldenproblematiek een belangrijk onderdeel. Over de werkwijze en het verbinden van mensen en organisaties waren de Ombudsman medewerkers zeer lovend.

Voedselbank

Na een presentatie in ’t Lossers hoes werd een bezoek gebracht aan de voedselbank. Hier werd, tijdens de rondleiding en via de indringende verhalen, een duidelijk beeld geschetst van wat de betekenis is van de voedselbank maar ook waar het bestuur van de Voedselbank tegenaan loopt. Aan het eind van de middag hadden de medewerkers van de Nationale Ombudsman genoeg input en handreikingen gekregen om in Den Haag verder over na te denken.

Wat doet de Nationale ombudsman

De Nationale ombudsman is er voor iedereen die een probleem heeft met de overheid. Denk aan het UWV, de Belastingdienst, de Politie, de Sociale Verzekeringsbank, het CJIB en de meeste gemeenten. Wilt u hierover meer weten? Kijk op www.nationaleombudsman.nl

 

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.