Nieuws

Nationaal schoolontbijt in Losser

Vanmorgen brachten kinderen van de Brede School uit Overdinkel, in de week van het Nationaal Schoolontbijt, burgemeester Kroon en wethouder Prins een ontbijtje in ’t Lossers hoes. 

Burgemeestersontbijt

Bij het Burgemeestersontbijt eet een groep kinderen een ontbijtje met hun burgemeester. Aan de ontbijtafel maken ze dan uitgebreid kennis met elkaar. Voor een half miljoen kinderen verzorgt het Nationaal Schoolontbijt deze week een gezond ontbijt volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum en met de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Met speciaal lesmateriaal ontdekken kinderen hoe ze hun ontbijt kunnen verbeteren. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband dat scholen helpt om het hele jaar aandacht te besteden aan de gezondheid van hun leerlingen.

Donatie

Aan het eind van het ontbijt doneerde het college nog een bedrag voor de Stichting Kinderpostzegels, het goede doel dit jaar van het Nationaal Schoolontbijt. Met het thema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten Kinderpostzegels en het Nationaal Schoolontbijt zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort.

Bron: Nationaal schoolontbijt

afbeelding van Ingrid Legters

Door: Ingrid Legters

Ingrid Legters redactiespil van Hallo Losser, huis-tuin en keuken journalist en bestuurslid.